-

GOTT NYTT ÅR!


nyårsdagen idag ju



tjenis penis bloggen.
hur är det med allt och alla? själv är den väl som en vanlig morgon... igår fyllde jag 17år och den spenderades först hemma hos mamma som färgade håret på mig ännu blondare, blev faktiskt bra. bra till nyår och så liksom! sedan åkte jag till farmor. jag gick av bussen på sundsta bad- och idrottshus utan vantar till farmor. så med tusentals som smsade hela tiden, förfrös typ ena handen kändes det som för sedan när jag kom in till famor fick jag typ köldbrand, det är galet läskigt alltså! jag var den första somkom, sedan kom farmors kompis anna-lena och pappa. självklart kom familjen rönnelöw part 2 försent, haha! dem hade med sig sin rottweiler som inte jag hade sett ínnan. super söt var hon, fajta heter tiken och är väl ca 7 månader? jag fick inte så mycket eftersom jag fick jättemycket på jul men jag fick ett presentkort på scorett av pappa. det tänker jag spara till våren eftersom vinterskorna på scorett kostar över 1000 kronor. men det är jättebra för jag har hittat ett par skitsnygga tiamo skor som jag ska ha till våren! sedan fick jag tröjan och jeansen farmor och jag shoppade två-tre dagar innan också super snygga. utav anna-lena fick jag en skit snygg ring i silver, vet inte om det är vitt silver men det verkar så, tihi. fick även en retro lampa av henne, skitbra till min 70-tals inredning i baracken, hehe! utav farmor fick jag ytterligare en present. ett jättefint armband som jag nu kommer bära konstant, även det i silver!  det var trevligt och så på kalaset så jag vill hälsa tack än en gång till alla! hälsar även gott nytt år till alla bloggläsare ;) 
massa kramar, eran Ronja


MIN FÖDELSEDAG



god-födelsedag-morgon bloggen.
jag hinner alltså inte blogga så mycket idag, men tänkte bara informera om att jag fyller sjutton idag :) ah, jag vet! näst sista dagen på året, så galet drygt men man måste ju fylla år någon gång så. haha! jag vaknade nyss och fick en metallica - death magentic (stavning?) skiva. hon sa att jag inte skulle få något eftersom jag fick datorn i julklapp men där lurade hon mig allt, haha. så supergullig är hon min mamma. by the way kommer jag aldrig få de där canada snow skorna... och jag är lika ledsen, arg och besviken för det. bara så att ni vet liksom. bleka håret en gång till blir idag också, ska göra det så fort mamma går upp ur sänga så hoppar jag in i duschen efter! den där jävla swarzkopf burken med färg kostade ju för fan 119kr! tror dem att folk är gjorda av pengar eller?! nej, okej nu ska vi vara bara va' glada fan ;)
massa kramar, eran Ronja


förbannat också!!!!



okej bloggen...
...nu är jag så förbannad att jag nyss till och med har gråtit en skvätt! de enda skorna jag har velat haft so badly var ju så klart SLUT kan ni fatta?! SLUT!!! nej fy sjutton vad jag är arg, ledsen och besviken nu. jag har aldrig blivit så fast vid ett par skor, eller klädesplagg överhuvudtaget, sen jag vet inte när. men mamma sitter i alla fall och ringer runt nu om man kan leverera skorna till scorett bergvik på något vänster. supersnäll är hon! <3
ledsna kramar, eran Ronja


good morning



nu sitter jag här nyduschad och fräsch, mjau! jag väntar på att mamma ska kliva upp och göra äggmackor, vilket hon säkert inte gör. då får jag väl ta och käka kalaspuffar och fil till frukost i stället... anyway så ska jag åka med mormor till åhléns och byta min gröna nano plattång till en keramik ga.ma och sedan kolla in om canada snow uggsen finns på scorett i stan eller på bergvik. vi ska till bergvik senare ändå och shoppa upp mina 1.000kr där så man kan ju hoppas att skorna finns på bergvik annars kan dem inte bli mina fräckisar :( och då är jag körd! ska jag ha något dyrt ska de vara de där uggsen... inget annat! då kanske ni undrar vilka det är jag ska köpa då? det blir ju så klart de högra paret med kedja (understående) om mormor är med på att lägga ut 200kr till mig. för dem kostar 1199kr. ni kanske tycker det är en fis i rymden men här hos mamma är det fan en veckas mat liksom. inte så rockigt, aiight?
lovley hugs, your Ronja


MODEHJÄÄLP!

nu har jag hittat supersnygga skor! men vet inte vilka jag ska välja... och ja, dem är superdyra! men nu vill jag faktiskt unna mig något dyrt jag också, nu när jag ändå har pengar. så nu vill jag veta, vilket par ska jag välja? är dem ens snygga? eller vet ni några snyggare? jag vill ha varmfodrat och helt uggs, men inga skopunkten-skit uggs. jag känner att jag mest är för det vänstra paret... men den påsydda randen får skorna att se lile "gamla-tanter-skor". så den högra är väl likadana där med kedjan. båda är från "scorett" och är av märket "canada snow".

många kramar, eran Ronja


shopping med farmor



hejsan bloggen.

jag kom nyss hem från stan. farmor och jag shoppade lite. hennes födelsedagspresent till mig, så gulligt! det blev en neonaprikos hood och ett par hyfsade jeans från lindex. jag ville prova en linne och ett barnlinne över det men det hade blivit för dyrt. så jag är jättenöjd över det jag fick! när farmor hade gått hem träffade jag malin och sandra, så med dem spenderade jag kanske en halvtimme innan jag stack hem. allt var så kallt och jag var inte sminkad, i ordning eller något så jag blev så äcklad av mig själv att jag åkte hem. haha! så blir det alltid för mig, jag orkar inte bry mig när jag åker hemifrån men tillslut bryr jag mig i alla fall. hehe! menmen, första bussjäveln jag väntade på kom aldrig så jag frös som en jude i auschwitz på vintern typ, nej nu var jag elak. men i alla fall, nu är jag här hemma och fick nyss en sur uppsötning som kändes som en spya så det blir att vandra til kylspåket att klunka lite juice. i know, too much information, but daah! det får ni stå ut med liksom :)
många kramar, eran Ronja


sitter ute på balkongen med undt cigg



hej bloggen.
ja ni läste helt rätt jag sitter faktiskt bokstavligt talat och bloggar på balkongen, så här mitt i vintern. är inte det bara för coolt va? haha! lite kyligt kanske? jo tack. men har man möjligheten att flytta datorn så måste man ju någon gång sitta på balkongen och blogga. så helt ärligt orkar jag inte vänta tills sommarn. haha!

men nu har jag nyss duschat efter en kartong pulke tur på färjestads parkeringen ni vet dem har ju värsta snöhögarna där efter all ploging, så yes we like it :) det var lite update från mig. i morgon blir det att shoppa med farmor på stan: min födelsedags present från henne. sweet!
många kyliga kramar, eran Ronja


förbannat retligt



egentligen borde jag inte skriva det här inlägget för då märker jourhemmet att jag verkligen tar åt mig. men jag har gått och tänkt på den här fruktansvärt retliga saken att jag måste få ut det ur min skalle, hehe! men kolla här: maria som inte minst har bott kortare tid än mig i jourhemet och blabla fick 120kr mer på sin bio julklapp än mig. vafan, är det inte rättvist så ge oss fan ingen julklapp?! jag har aldrig varit med om trögare jourhem! dem fattar tydligen ingenting alltså. nu kan det även vara så att jag har fel, att jag oxå fick 220kr på mitt bio kort fast det inte står och då ber jag så hemskt mycket om ursäkt... men så verkar inte fallet vara! aja, shiet the same. hoppas bara dem tänker annorlunda till nästa placerade i alla fall.
ilskna kramar, eran Ronja


skotta fram bilen + röka i baracken? ja vs. nej


arlo guthrie sötnosen <3

hej igen bloggis.
just nu lyssnar jag på kiss - psycho circus. älskar låten! försöker även lära mig lite nyare låtar så jag kan sjunga/skrika häcken av mig i juni! haha. ja som rubriken säger vill jag även berätta att det tog nästan en halvtimme att skotta fram bilen... så jag, ronja rönnelöw, den late fete jäveln lyfte faktiskt på arslet och sprang ut och hjälpte till! jag kände att jag ville göra något så jag tog på mig min jacka, som jag förövrigt måste sätta på luvpälsen igen, och sprang ut i snön och började skotta och sopa fram den! vi ställer ju längs vägen också så plogen hade redan hunnit skotta värsta vallen framför alla bilar så det tog ett tag att skotta så att eh... sedan när vi hade fått fram bilen körde vi till blomsterlandet, med blöta skor och byxben, för mamma skulle köpa större fimpkrukor, det behövs kan jag säga! så man slipper tömma den lilla vi har stup i kvarten. vi ska ha de nya krukorna till huset i alla fall. så jag håller på att tjata på mamma att jag ska få röka inne i baracken som jag ska få ha som min egen. jag menar är det min barack bestämmer väl jag? jag ska i alla fall röka inne om det snöar regnar eller liknande. så är det bara, punkt slut!

vi har nyss ätit också, för vi var ju förbi affären förut också. det blev min önskan, ris och korvstroganoff. mums fillibabba! tihi. nej nu blir det att ta den andra "ciggen efter maten" ciggen och hoppa in i duschen... samma sak som med rökningen där. mamma tjatar om att jag ska hoppa in i duschen, men vafan jag gör väl det när jag vill?! men jag förstår också hennes goda tanke och att hon bryr sig, men palla tjat! damn liksom, man orkar inte lyssna!
kramar, eran Ronja   


fy sjutton vad mycket snö, jippie!



hej bloggen.
med min nya dator som jag kommer ha till hands nästan hela tiden kommer jag blogga precis varje gång jag har lust. bra va? jag kan inte garantera att det, men jag kommer nästan med säkerhet att uppdatera oftare. detta inlägget kommer jag tillägna alla andra som redan har skrivit om det, snö. haha! fy sjutton vad jag älskar snö, och ja, allt som har med snö och kyla att göra. ni vet: skridskor, skidor, pulka och ja, you name it. så nu vet ni att jag inte bara gillar vintern för att det är jul och att min födelsedag är sex dagar efter jul utan för att (nu kommer mitt argument jag kör varje gång någon frågar om min favvo årstid:) på vintern kan man i alla fall klä på sig om det är för kallt medan på sommarn kan man inte precis gå runt naken... men skulle man kunna det skulle ju det vara för varmt också. sedan beror det väl på att jag inte har någon speciell "sommar-kropp" men det ska jag kämpa med till sommarn igen. ni vet i somras gick jag ju ner 14kg men nu har jag gått upp kanske 4-5kg igen så jag får verkligen passa mig! ja ni, det var väl det jag hade att skriva nu. så ni som är lite smarta kanske förstod att min födelsedag är om bara tre dagar faktiskt... det kommer jag ha glömt bort till i morgon, haha! inget jag ser fram emot precis. ska ha min födelsedag hos farmor och jag antar att en viss person som jag verkligen inte vill kommer, kommer ändå... man tycker ju att det är "min" dag och att jag ska få bestämma vem som får komma men denna personen är så "nära" familj så man kan ju bara drömma om att personen jobbar järnet just min dag!
kyssar och kramar, eran Ronja


ingenting att blogga om, vilket innebär...



... att jag bloggar ändå! haha, där blev ni allt rädda va? jag sitter nu i soffan och kollar på "apollo 13" den började för en timme och femton minuter sedan men jag tror nog att jag hinner komma in i den eftersom den håller på cirka 45min till. i morgon kommer jag åka till åhléns och bergvik med mormor. vi ska byta ut plattången till en ga.ma, love damn it, och sedan hittade jag två skitsnygga jeans från lindex på internet som jag skulle vilja ha också. men det är ju inte säkert att dem finns i karlstads butiker, men hoppas kan man ju! fasiken vad varmt det är här inne på tal om ingenting. haha! och på tal om ingenting ingenting har jag nog fått en ännu starkare kärlek till usa... alltså för er som inte vet är ju drömmen att få flytta till usa någon gång i mitt liv. helst skulle man ju vilja ha en kompis med sig och ja, där kom jag allt på något: blir att fråga mickis om hon är sugen. ja, alltså inte i år eller de närmsta åren över huvudtaget utan kanske när vi har gått ut skolan och jobbat kanske två år för att ha samlat in pengar. ja, drömma kan faktiskt uppfyllas, det gäller bara att sätta manken till. det är det jag kommer göra i alla fall. jag ska fan klara skolan! jag ska gå ner i vikt och få kroppen jag vill ha! i will do it! hoppas nu jag smittade av mig lite utav min beslutsamhet goda vänner ;)
många kramar, eran Ronja 


inviger min nya dator



hej bloggen.
jag sitter nu hemma hos mamma efter en mycket livsfarlig bilresa hem från mormor. men som tur körde ju kim, han är ju superduktig på att köra med sin lilla golf, hehe. varför bilresan var farlig kanske jag skulle berätta? eh ja, det är ju snöstorm ute! inga vägar plogade, mycket trafik och kim har ju inga riktiga vinter däck heller, utan typ allround liknande fast mer spårade. det var i alla fall vad han själv sa, alltså jag är ju ingen bil mekaniker precis. haha! nej, nu ska jag ta och fixa med att ladda ner senaste msn messenger också. ha det lika bra som jag!
jättemånga glada kramar, eran Ronja


BÄSTA JULEN EVER!

- detta blir ett lite oorganiserat inlägg för det är kopierat av texten jag skrev på bilddagboken, så det är tyvärr mycket smajlisar och "<3". men det får ni stå ut med ;)

SAMMANFATTNING AV JULEN!
julen var den bästa ever!
jag fick supermycket denna julen ju :o
a kind of unusual liksom...

jag fick:
KISS KONSERT 12 JUNI :o <333

EGEN FUCKING DATOR! - compaq mini <333

ga.ma plattång <3

1000kr på carlings
1000kr på alla bergviks butiker
200kr på H&M
300kr för bio
100kr för bio
100kr kontant
295kr påladdning av telefonkort comviq kompis
en bok av mia törnblom: "du äger!" heter boken
valp kalender från norge

VÄRLDENS BÄSTA JUL!
inte just för att jag fick mycket, utan det var ingen stress att nu ska jag dit, och nu ska jag dit. för jag var hos mormor hela dagen och på kvällen gick jag hem till zeb och drack lite cider. det var nice!


2 dagar kvar till jul!



hej bloggen.

ja ni, det börjar faktiskt känns som att det är jul snart. är nog lika bra så eftersom jul faktiskt är om två dagar! helt sjukt egentligen... idag ska jag hjälpa mormor med att dammsga huset, jag älskar att dammsuga om det är ett 1-plans hus/lägenhet och om det är lättåtkomligt att dammsuga, om det inte är så kan den där apparaten ta sig i slangen, hehe! mormor hatar att dammsuga och jag känner att det enda jag gör hemma hos mormor är att sitta vid datorn så nu får jag fan ta och hjälpa till lite känner jag. efter städningen blir det dusch för mig, skönt eftersom jag små fryser lite... ha en bra "dan-för-dan-före-dopparedan" önskar lilla jag ;)
lortiga kramar, eran Ronja


ny vänn at the list



god kväll bloggen.

kom nyss hem från robin efter att ha varit med han och joar. efter lite tjat fick äntligen robin träffa mig, haha! han var i alla fall super trevlig, bra kompis liksom. han verkar vara en sådan som alltid ställer upp... blev att dricka lite gin och tonic, gott så här i kylan. jag har varit hos mormor nu i cirka tre dagar tror jag och jag känner att det är bättre vara här när mammas internet ändå inte fungerar. just nu ska jag lyssna klart på låten balls to the walls och sedan nörda sims2 sista minutrarna på dygnet innan mormor lägger sig. fan, jag var nyss på toa och måste dit igen. äsch! det är typ det negativa med alkohol, nej nu ljög jag. skit samma! haha, aja, det här var i alla fall lite uppdatering. jag får sådan ångest om jag inte skriver i bloggen på en dag, jag menar annars känner jag att det är onödigt att blogga överhuvudtaget.
många varma (bokstavligt), eran Ronja


tröstar mig själv med lösnaglar, haha!



god morgon bloggen.

nu lät jag väl ändå lite divig? trösta mig själv med lösnaglar, haha! alltså alla som känner mig vet ju att jag inte är flickig för fem öre,utan jag klär mig fint när jag vill och hur jag vill. men i förr går var jag med momor på bergvik och såg ett paket lösnaglar för femtio kronor. ni vet sådana utan fransk manikyr. sådana finns faktiskt inte att köpa överallt längre utan jag hade lite tur som hittade dem. jag tjatade lite på mormor och hon gav med sig, yes! så igår natt efter att jag hade bråkat med "han", för förhoppningsvis sista gången, så fixade jag och dolade lite med naglarna. resultatet blev som jag ville. förutom vänstra långfingernagel som blev en storlek för stor men det ser inte så konstigt ut. snyggt äro ordet vi letat efter ;)
många kramar, eran Ronja


kärleken svider, är förvirrande och SUGER!


passande bild tycker jag...

hej bloggen.
har ni varit med om att en kille säger att han är trött på att vara singel, men efter en vecka gör slut för att han vill vara singel lite längre? att han vill bli tillsammans efter en träff, att han säger att han älskar tjejen efter en träff men sedan gör slut efter en vecka för att det gick för fort fram? att han bara åker till tjejens hemstad för att träffa andra tjejer, att han raggar på andra tjejer fast han säger att det är tjejen han gillar? det har jag... jag vet inte vad jag ska ta mig till. samtidigt som jag inte vill ta någon skit och bry mig om honom så vill jag inte förlora honom. jag har sagt upp kontakten två gånger innan... första gången var det han som bad om ursäkt och andra gången kunde inte jag hålla mig. det känns som att det spelar ingen roll hur mycket jag gör för hans skull, typ som att jag ringer när han vill, kommer till stan för att umgås en timma innan han ska hem efter att ha träffat den tredje till fjärde tjejen och ja, många saker. men ändå räcker jag inte till. vad ska jag göra? för jag vill inte skita i honom... help!
sorgsna kramar, eran Ronja


JULLOV AIIGHT?



god eftermiddag bloggen.

idag skulle man kunna säga är första dagen på jullovet, eller om det är i morgon. det beror ju på hur man räknar. jag säger ju på en fredag att nu är det helg så, ah skitsamma. det är väldigt skönt med jullov i alla fall. men ändå inte för jag skulle vilja gå i skolan ända tills jag får reda på malaysia resan. jag är ganska inne i detta nu eftersom jag vill det så mycket. så det får ni stå ut med att läsa ett tag till tror jag. mamma kom på en bra sak förut. hon sa att jag skulle gå till lärarna som ska fixa resan och fråga vad det var som gjorde att jag inte kunde följa med den här gången. alltså om jag får reda på att jag inte får åka med. för då vet ju jag vad jag ska tänka på tills nästa gång, bra va?! tihi.

vad ska ni göra på lovet då? själv ska jag nog bara slappa. kanske vara med någon kompis hit och dit, jullovet är ju ändå ganska långt liksom. kanske kan tjata på mamma om att åka till säfsen eller liknande, det är ju skitkul att åka skidor alltså. eller vad sägs om skridskor? det var ju as länge sedan jag stod på något dylikt så det ska allt bli roligt att känna. tingvalla stadion har ju bara öppet till tolv eller två för allmänheten på dagarna tror jag. men det gör ju inget om man någon dag går upp extra tidigt också. gött mos! håll er uppdaterade nu.
många kramar, eran Ronja


intervju angående malaysia



hej igen bloggen!
jag glömde ju nämna att jag blev uttagen till intervju med de två lärarna som ska åka till malaysia i slutet av januari. det var jag och elva till som blev uttagna till intervju. det gick jättebra på intervjun! de sa att jag verkade seriös, verkade ha koll på vad resan gick ut på och att jag verkade vilja det här. det har jag varit glad över, att intervjun gick så bra alltså. men nu idag skönk allt hopp nästan. dem har redan valt ut en tjej. då för det första blir det säkert en kille som får följa med som andra person. och så för det andra så kollar dem säkert upp närvaron och sådant, så jag har säkert ingen chans... jag menar, tre månader i rad har jag varit på gränsen att inte ha fått något studiebidrag. tjejen som är klar för att åka har jag lite fördomar om som jag ska skriva av mig om. hon är säkert en pluggis (vilka jag hatar), hon är sådan som är överdrivet glad/snäll (vilka jag hatar), hon är en fjäskis (vilka jag fet hatar!) och säkert ett bra "exemplar" för att få åka. alltså nu ska inte jag vara taskig eller något utan hon är säkert jättesnäll! fast det är väl klart att man blir lite besviken att hon blev vald fort. och det måste ni ju erkänna att klart man blir både besviken och arg. det har säkert ni också varit med om förut! men man kan ju alltid hoppas på att man får följa med. jag bryr mig inte om vem den andra eleven är utan gör detta mycket för min egen skull, liksom för att visa alla att jag kan. även mig själv! men det ser ju som sagt inte ut som det nu. men ända fram till jul har lärarna på sig att välja den andra eleven. snälla håll tummarna för mig!
många superduper kramar, eran Ronja


inte varit aktiv på väldigt länge



hejsan bloggen!
det var länge sedan. med order utav mina kära klasskamrater ska jag börja blogga igen. klart de måste få något att läsa liksom. fast mitt bloggande nu överlever endast om folk börjar kommentera och besöka! varför jag inte har bloggat har jag ingen aning om. jag brukar ju blogga som... ah, jag vet inte vad. men nu gör jag det. så slutpratat om det. nu sitter jag med viktoria i datasalen och börjar ÖFA om cirka tjugo minuter. jag malin, sandra rebecca, jennifer och viktoria har nyss varit på sundsta bad och idrottshus och spelat bowling. jag trodde inte jag skulle få spela eftersom jag inte varit med på idrotten på kanske två-tre månader. men efter att jag lovat att börja gå och åtminstone visa upp mig fick jag spela. jag malin, rebecca och jennifer var i ett lag. efter kanske fyra "rännan-träffar" började spelet och tillslut vann jag med tre poäng över rebecca. jag fick sammalagt fyra stikes och hon en. så fråga mig inte hur hon vann. haha!

idag efter skolan blir det hem till mamma som jag ständigt har börjat längtat efter. fråga mig inte varför för jag har ingen aning om varför. som jag har nämt förut har jag aldrig haft hemlängtan som mindre/yngre. kanske för att jag vill bevisa att jag klarar mig själv eller liknande. igår städade jag mitt rum i jourhemmet och packade alla kläder och grejer. det kommer väl verka som att jag ska flytta men jag känner att det är lika bra att ta med allt och "flytta tillbaka" till jourhemmet sedan. eftersom då ska jag väl bara bo där i, kanske, några veckor. nu blir det att nörda facebook igen. ha det bra!
kramar, eran ronja <3


drömmen



gó eftermiddag bloggen.

i morse vaknade jag av att mamma pratade i telefon. jag förstod att det var jenny i olsäter eftersom direkt när satte på datorn och klickade mig in på facebook hade jenny frågat efter mammas nummer. jenny och mattias hade ett jourhem som jag bodde i för cirka 4år sedan, looong time ago. jag älskade det jourhemmet, i alla fall om man jämför med de andra jag har bott på. jenny och mattias har liksom hästar, bor på en gård och har allt en tonåring kan drömma om. men inte bara grejer utan man märker även hur mycket de bryr sig! i alla fall sa jenny till mamma att ville (jennys lillebror) ska flytta till eget boende snart. i januari om mamma förstod rätt. då funderade jenny och mattias på om dem skulle bli familjehem i stället för ett jourhem denna gången. jag säger bara fy sjutton vad underbart det skulle vara att bo där! alltså på heltid. min gamla häst står ju där också! eller gamla och gamla, hon blir fyra snart men jag ägde henne för 3½ år sedan... henne skulle man ju kunna hjälpa till och rida eftersom jenny inte har tid. ah, det skulle vara underbart att få flytta dit igen.
många kramar, eran Ronja


gone in 60 seconds



godlunch, typ, bloggen.
mamma, peter och jag kollade på en skit bra film igår! en film jag har hört talas om flera gånger men aldrig fått reda på vad den handlar om. så igår samlade vi oss framför tv:en och jag älskade filmen redan de första minuterna! inte nog med att filmen handlade om bilar som jag älskar utan även budskapet! det var ju bara så fantatiskt! brödrakärlek, gud, blir nästan gråtfärdig redan nu... ah, nej men det är en fruktansvärt sevärd film! jag fick även en favorit låt med på köpet, alltså vilket jävla masterpiece! lyssna och njut eller bli exhalterad. haha!


moby - flower


thomas di leva


hur fan går mannen klädd? jag menar, foppa dojjor på det oxå!

hejsan bloggen.
men herregud, jag kom på att jag såg thomas di leva häromdagen i centrum. där kan man snacka slitet hår! HAHAHA. lite roligt var det faktiskt. han gick normalt klädd, vilket jag trodde han aldig brukar göra. men han gick med en yngre tjej som var klädd lite som, ahru, jag vet inte... jag tycker personligen inte om hans livsstil och personlighet. alldeles  för mesig, "gudig" och ja, allmänt äcklig på något vis! fast han har ju faktiskt gjort en bra låt. det kan jag ju inte ljuga om att jag tycker. det är så härligt schwung fan! haha. låten är den här:


ha en fortsatt trevlig dag, eran Ronja


MALAYSIA!


petronas towers


malaysias flagga


underbar bild från en utav malaysias tusen vackra stränder


kartan

nämen tjenare bloggen!

nu jävlar tycker jag att det är min tur att ha lite lycka. jag har nämligen ansökt om att få åka till malaysia med skolan! alltså är jag en utav kandidaterna, fränt va? och det bästa med allt är ju att det är helt gratis! och för er som inte vet var malaysia ligger så ligger det vid thailand. sista inlämningsdag för det personliga brevet är 10 december så man borde ju få svaret snart tycker jag. tihi! spännande faktiskt! tänk att bara få flyga iväg till ett soligt land och bara chilla! det är bara två lärare och två elever från tingvallagymnasiet som får åka med, så har man lite tur så skulle det förgylla mitt liv, i alla fall för resten av året. haha! man åker dit för syftet att hitta praktik platser för elever så eleverna ska få upplevelsen att praktisera utomlands. otroligt kul verkar det som! så en vecka här vore väl inte alldeles fel va? ;)
mycket varma hälsningar, eran Ronja

detta inlägget tillägnas mikaela gillenäs!



grattis på födelsedagen kära mickis!

du blir ju för fan hela 17år nu. känns inte som så, känns som att du blir äldre, men whatever. haha! hoppas du får en superbra dag. för det är du värd, så som du kämpar i skolan! du och jag har verkligen så mycket minnen ihop. jag kommer till exempel ihåg när vi satt i trädet bakom den gröna skolan och körde sanning och konka. även när vi hoppade i kroppkärrssjön med kläderna på efter kroppkärrsrundan. och kommer du ihåg när vi kollade på förbjudna filmer i din lilla stuga i kristinehamn? gaad, vad roligt vi har haft. älskar dig gumman! grattis än en gång <3 btw, du får stå ut med bilden fan. haha!
hälsningar, din Ronja

bra start på dagen



godmorgon bloggen!

nu sitter jag på mina sista minuter av rasten och tänkte blogga lite. jag har inte så mycket att berätta mer än att det äntligen är fredag och jag ska till min älskade mamma efter skolan. då kan ni ju förstå att mina väska är förbannat tung och att jag tvingade mig själv att lämna tillbaka alla lånade böcker som jag har fått påminnelse om. och sen så skaffade jag skåp idag. jag tog ett som var längst ner på tre rader men hellre det är inget, för nu fan ska jag ta tag i skolan! så jag kan inte skylla på längre att jag har böckerna hemma. jihoo! haha.

igår var jag med chanelle till stallet. jag fick rida hennes häst vilken jag älskar! och hon red rodeo drottningen no. 1 som jag ramlade av sist. jag har inget emot att rida den hästen igen men då vill jag rida inhägnat så jag lär känna henne mer. sen så om chanelle vill att jag ska välja mellan henne och gållen väljer jag ju SÅKLART gållen <3 tihi. jag frös som in i helvete på vägen till stallet, när vi red, och när vi åkte från stallet. på bussen frös jag så jag höll på att dö! så som tur var somnade jag lite. det som var mindre tur var att jag vaknade precis efter residenstorget, där  jag skulle gå av, så jag fick gå av vid tågstationen i stället. när jag gick av bussen släpade jag mina fötter efter mig, för jävlar vad dem gjorde ont! och ni vet ju hur mycket man fryser efter man precis har vaknat. gaad! det är en kväll jag inte vill uppleva igen.
många kramar, eran Ronja

underbar dag



hej igen bloggen.

jag vet inte vad det är med mig nu, men nu fick jag ett blogg ryck. vill blogga lite till och lite mer. dagarna nu innan har jag varit lite låg med att blogga. jag har ju ingen dator hos kerstin och thomas men maria sa igår att dem hade nämnt till henne att om jag går på alla lektioner så får jag börja använda en bärbar som har varit inne på lagning. för jag sa ju igår hos soc att jag tycker det är illa när (i all fall kerstin) favoriserar placerade. vilket jag också har nämnt tidigare. kanske det fick dem att ändra på sig... vilket jag inte skrev i tidigare inlägg var att det var jag, mamma och thomas som var på soc mötet igår med mina två soc tanter...

idag är det i alla fall en bra dag! jag ska med chanelle till stallet och rida hästen jag ramlade av vet ni. det kanske blir att video blogga lite oxå, det får vi se... sen är det väldigt god mat i skolan, färsbiff med STEKT lök (vilket jag älskar!), potatis och säkert någon god sås. så allt är jättebra idag (som det var i förrgår också)! hoppas ni också har det bra :)
många kramar, eran Ronja

socialens beslut gör mig besviken



hej bloggen.

idag är jag jätte lycklig men hur fan går det ihop? helt förvånande för jag är fett besviken sedan igår. jag fick reda på att jag inte kommer få flytta hem förens jagär 18år! fatta vad ovärt, jag vet inte ens varför de fattade det beslut. jag hatar dem! jag sa faktiskt rakt ut igår att det dem håller på med är psykisk tortyr, men jag började gråta så jag kunde inte förklara varför... fast det jag menar är att dem säger att dem letar efter familjehem men det tar ju sådan förbanand tid. att ovisshetenär en psykisk tortyr! mötet inleddes i alla fall med att thomas sa att det är svårt att nå mig. alltså svårt att få kontakt med mig. jag är lite instängd m.m. men är det konstigt när jag inte trivs hos dem? så sa dem i alla fall att dem inte tror att det kommer funka att jag bor hos mamma. och vad fan vet dem om det?! klart vi bråkar när vi bor i en sketen liten tvåa och går på tårna för att ingen utav ska få ett utbrott. klart det blir spänning fan! men nu när mamma har hittat ett jättefint hus på landet är det väl klart att jag vill flytta med? jag har längtat ända dsedan andra gången vi åkte dit, det finns ju för fan världens möjligheter där ute! med häst, hund, kaniner och ja, you name it. allt jag någonsin har drömt om... nu är den drömmen bara som bortspolad. och vad fan ska jag göra? vad fan ska pappa säga? han mer än någon hatar ju att jag inte bor hos antingen honom eller mamma... soc fattar ju inte att det är inte bara jag som är drabbad, det är lika mycket pappa, mormor och farmor. för mamma bryr sig ju inte. det var ju hon som tog kontakt med socialen. så för henne kvittar det väl vilket beslut det blir. hon är lika med på vad dem säger ändå... hon avgudar ju dem! det är  i alla fall hur jag känner! man måste ju ha rätt att ha åsikter?
ledsna kramar, eran Ronja

socialen idag

jag ska snart på sista lektionen för dagen. efter det blir det att gå till soc och vänta på mamma och thomas. thomas ska med dit och prata. hellre han är kerstin kan jag ju lugnt säga! kerstin är precis som inga-lill va, ni vet tanten jag bodde hos i filipstad. när dem pratar om sina placerade, även om vi är i närheten eller sitter brevid, så pratar dem om mig/oss som om vi vore hundar. fett störande. men en sak som är negativt med att thomas ska med är att det är lite jobbigt att få fram att jag vill flytta... menmen, jag kanske följer med mamma hem eller åker till mormor efter mötet. man kan ju hoppas i alla fall! jag har ju ingen mat eller städdag idag. önska mig lycka till på mötet i alla fall. det behöver jag, för jag vill verkligen flytta hem nu!
många kramar, eran Ronja


flyyyyt eller?!



hej bloggen.

är så jävla glad idag! strålande väder, fixade cigg, länskort och gratis sms igår. plus att jag fick godkänt på samhälls provet! jag måste bara säga att jag hade råflyt... jag var liksom en och en halv poäng ifrån att få ig! det känns enormt skönt att slippa göra omprov i alla fall. jourhemmet är fortfarande skit! jag har fått reda på att under hela tiden jag har bott där har dem ljugit om en fet grej! men det tänker jag inte nämna för då blir jag bara ännu mer förbannad! snacka om att känna sig obetydlig, värdelös och allmänt unliked! inget att vara speciellt glad över. men kerstin fick i alla fall ett utbrott på mig häromdagen för att jag hade slängt en brödskalk, fattar ni?! en fucking jävla brödskalk! hon bara: man hade kunnat ätit två brödskivor från den, men jag lovar det kan man inte på hennes hembakade bröd för kanterna är ashårda. men hon fick i alla fall damp och sa att här följer man reglerna. och jag bara: GÖR JAG INTE DET DÅ? då blev hon bara tyst och gick iväg. sedan kan ni fan inte gissa vad hon gjorde. hon gick fan ner och plockade upp brödskivan! jävla äckel! gud!

förresten! ibo kom nyss med min mobil, god damn it! jag brukar aldrig glömma mina saker men nu glömde jag minst sagt min mobil liksom. herregud! men iaf pappa ringde nyss och sa att jag skulle kolla upp vilken trafikskola jag skulle vilja övningsköra för och ta mitt körkort. så nu ska jag kolla upp lite på google och grejs... ha det bra brudar och pöjker ;)
många soliga kramar, eran Ronja


RSS 2.0