OTROLIGT VACKERT VÄDER




godmorgon bloggen.

bli inte rädd för att jag har caps lock på rubriken för att jag ska börja med det. det känns som att bloggen blir mer komplett då. igår kväll var det mys med familjen, tacos och en fett bra film på natten. den handlade om john holmes, en man som var en porrstjärna på 60-70-talet och om något mord han utförde tror jag. kan ni fatta att han hade 35cm lång ... ?! helt sjkukt tycker jag! massa droger och otrevligheter bestod filmen av också. men med val kilmer som john holmes och kate bosworth som dawn holmes var filmen riktigt bra. ganska lik "natural born killers" i filmandet typ för att den var lite vimsig... filmen hette förresten "the wonderland murders"!

jaja, idag blir det i alla fall ut med bilen i detta fina väder. det blir att åka till biltema och öb om jag förstod rätt. varför vet jag inte men vi ska väl leta efter något till huset, hehe. själv hade jag helst velat gå ut på en promenad eller åkt till några utav stallarna här omkring för att leta sköthäst. det kanske blir av ikväll eller i morgon. det återstår att se ;)
många kramar, eran Ronja


grabbar tag i det här nu...


bilden föreställer lycka :)

tjena bloggen, längesedan nu och massor har hänt!
har inte haft någon speciell lust att blogga, vet inte varför eftersom mycket har hänt, antagligen ingen skrivlust i guess ;) men nu blir det ändring på det, ska försöka blogga regelbundet nu igen och vi får se vad länge det håller!

jag kanske ska börja med att berätta att jag har fått flytta hem på heltid. utredningen på socialen är äntligen avklarad även om den används som hot för vissa personer på denna planten. "den kan lätt dras upp igen sörru" är väl några hot man får höra var och varannan dag. orkar jag bry mig? nej! för det är bara snack och ingen handling och självklart(?!) drar ju jag nytta av det.

sedan har vi fått ordning på huset ute i killstad, vattnet fungerar och elen är uppsäkrad eller vad det heter till en bättre nivå så strömmen inte går så lätt. alltså flyttade vi hit i tisdags och har bott här sen dess, såklart. haha! buss har inte kommit på två mornar men i morse kom den som tur var. de dagarna innan skjutsade mamma mig... på tal om skjutsa så får jag panik och världens sug i magen varje gång när någon bil kör om den bilen jag färdas i pga olyckan för några veckor sedan. det har ju snöat de sista dagarna vilket har gjort att det fortfarande är snömodd i mitten som är väldigt slirig. så vissa personer som är som jag, typ äventyrlig och fearless, gasar ju på som fan. det är lite läskigt men jag börjar att inte bry mig. jag menar, som pappa säger, varje skulle samma sak hända en två gånger?

sedan är VÄRLDENS GREJ FIXAD! den 2:a mars har jag bokat tid för...? TATUERING! ja, ni läste rätt! jag kan knappt tro det själv men det blir av! överlycklig är jag, tihi. skin deep här i karlstad har tydligen sänkt deras åldergräns till 16år med målsmans närvaro så det var ju perfekt. motivet är det inget snack om, den är bara så jävla snygg! jag har velat haft den i kanske ett halv år/år och sedan dess har jag inte velat haft en annan. jo, självklart en liiiten svensk fana på överarmen men den få vänta. kände att jag behövde den här mer än något annat just nu. därför att jag har valt den här är för att det bevisar att ingen kan hålla hemligheter för mig ("i got my eyes on you"/"jag har ögon i nacken" och ja, det är sant för det kan ingen. jag kläcker dem direkt, haha! sedan behöver jag ugglans klokhet och visdom. har ni inte fattat vart jag ska placera dem så kan jag ju säga att dem hamnar på min nacke. erkänn, den är grymm! :D


nu får ni ha det lika bäst som mig, tacos blir här :)
många varma, hårda, omtänksamma kramar, eran Ronja


ovärd skoladag! + cancer


tjena bloggen.

idag som ni vet var det ju kaos i morse. så jag åkte ju tillbaka hem till mormor. sedan var det öfa och där disskuterade vi bara arbetsmiljö och shit. det gjorde vi kanske i en timme så vi fick sluta sedan. fattar ni?! alltså lektionen är egentligen 2h och 30min. men vi fick gå, är inte det rätt ovärt?! ååååååååh, jag är så slut i huvudet nu för tiden så jag får aldrig något gjort. jag har dåligt minne, vaknar jämt med sprängande huvudvärk, fått svimmanfall och ser stjärnor ofta så jag borde nog gå och kolla upp min skalle. min kompis tipsade om att det kan vara något med gula fläcken i ögat som man kan bli blind av. nej det vill jag inte! då vill jag hellre ha hjärntumör! i alla fall lätt överdrivet. det är ju ganska smart också för man får ju cell gifter så man knappt kan äta och man tappar håret. det skulle vara bra för mig! både tappa i vikt och låta mitt hår växa om på nytt. för jag vill ha tjockare hår och det kanske jag får? nej, det skulle inte sitta fel att folk tycker synd om en och att man kommer bort från allt lite, prima skinka ;)
många kramar, eran Ronja


jag blir så trött!


alltså det sitter typ tre killar brevid mig här i datasalen och dem skriker och tar sönder datorerna när dem förlorar på ett töntigt jävla bilspel. hur fan ska man kunna jobba med en FET uppsats då?! nej, jag blir så förbannat att jag går ut och tar en cigg snart. by the way så trodde jag ju självklart att jag hade psykologi, men hade jag det? nej! det var ju för fan psykologi b, förstår ni? B?! jag har ju inte valt psykologi b. jag har inte valt någonting faktiskt... ska fixa det med syon i morgon. måste ta tag i det här, nu! vi har ju bytt schema och grejs så nu har jag 4timmars rast! ska fan åka hem till mormor igen. som ni kanske inte vet börjar mamma jobba i norge i morgon och är borta en vecka. sedan hemma en vecka antagligen. sedan jobbar hon två veckor i rad varje månad så är hon hemma två veckor i månaden efter det. så under tiden hon jobbar får jag bo hos mormor. det är väl ok, i guess... see yah!
några kramar, eran Ronja

dagens musik tips

har nyss käkat mc donalds och funderar på varför?! jag var fan egentligen inte ens hungrig ju! nej, skärpning nu för fan! menmen, jag lovade ju att jag skulle skriva mer ikväll men det är bara sen eftermiddag nu så jag slänger in ett musiktips så länge. den här låten är barn,- gamling- och förälderförbjuden by the way, haha!



ha det bra så länge, kramar, eran Ronja

kil igår kväll med brudarna


godmorgon bloggen.

igår hade jag übertråkigt så jag smsa och ringde runt, men vissa orkade inte hitta på något och vissa fick jag inte tag på. men så ringde jag milis och stack till henne runt sju tiden. där borta var det typ panik, ingen hade cigg och sånt så här fick man bjuda, haha! vi gick runt lite på kil men vi satt också hemma hos milis mest, väldigt tråkigt men bra med bra sällskap. kvällen slutade med att jag fick brännmärken över hela handen och blev nerskvättad med vatten, fun! sedan kom mamma medan mariah och nadine sov över hos milis. lovar att jag ska blogga mer idag ;)
många kramar, eran Ronja


dåligt uppdaterande



godmorgon bloggen tänkte jag skriva, haha!

nej, klockan är ju snart fem... idag har jag varit hemma hela dagen och varit dyngsjuk! varknade med DEN huvudvärken och halsont, det resulterade till att jag sov halva dagen och när jag väl vaknade blev det att plugga lite psykologi. ovärt enligt mig men måste verkligen klara det provet, jag kan inte ha ett mer ig. då får jag fan aldrig jobb!

igår bloggade jag inte heller, så deprimerad jag var igår har jag inte varit på länge. sjukt, eftersom jag för bara några dagar sedan skrev att jag inte varit depp på länge. haha! idag har jag inte tänkt så mycket på det men jag vet orsaken till att jag börjar bli deprimerad igen. det är för att jag är så jävla fet! men palla bry... tjafs och falskhet överallt och jag orkar faktiskt inte bry mig längre. ödet leder mig dit jag ska och everything happens for a reason...
kramar, eran Ronja


inget jobb för mig

okej, jag har varit helt OFF hela eftermiddagen. i alla fall efter testjobbet... jag och rebecca gick ju i alla fall till testjobbet eftersom båda hade "gått vidare", så vi satt i samma rum som igår; gick igenom det viktigaste om varorna vi sålde. jag var så nervös inför första samtalet så jag var helt borta. jag tror inte jag fick in någonting i min arma skalle om det som sades då. men efter det så blev det provringning. han visade hur datorn fungerade m.m. mitt första samtal var en trevlig men bestämd människa. och jag skojar inte, jag kallsvettades! jag fick i alla fall en utskällning och en som var jättenära på att köpa! men hon var gammal så hon ville inte "sjukta upp" sin beställning...
i alla fall fick jag inte jobbet, han gubben tog in mig till ett rum där han sa att jag inte hade fått jobbet. han såg att jag var nervös men han såg även att det släppte fort. han tyckte att jag verkade ha potential men jag kom inte ända fram. jag fick tydligen inte heller fram erbjudandet till kunden speciellt fort...
men rebecca fick jobbet i alla fall. väldigt kul för henne, glad för hennes skull. hon var värd det!
själv kände jag nu när jag kom hem att det var nog inte min typ av jobb ändå. jag tänkte ju ha pengarna jag tjänade till blivande häst men sedan kom jag på att om jag hade fått jobbet hade jag ju ändå inte har tid med hästen liksom. aja, det kommer bättre tillfällen. är nöjd med att jag gjorde så gott jag kunde i alla fall.
några få kramar, eran Ronja


jag gick vidare till testjobb!



hej bloggen.

var ju på indroduktionsmöte idag på makalös, ni vet? rebecca fick ett sms i morse om att hon också kom med så vi gick till jobbet tillsammans. eller ja, jag träffade erika först. en tjej jag kände sedan innan som jobbade där så jag gick ner och mötte rebecca där nere sedan. vi fick vänta ett tag så kom det en kille som tog oss till ett rum där dem hade ställt upp stolar på rad som vi fick sitta på. sedan hade han en powerpoint presentation som vi gick igenom. fett bra tips alltså, typ att om man får ett nej så ska man fråga "vad gör dig så tveksam?" i stället för "varför?" för då får man säkert bara ett: därför. man fick massa fler tips också men det var mycket intressant. och jag vågade prata! haha :) nu blir det att fixa spelen på facebook och tv + psykologi senare på kvällen... ha det bra ;)
kramkram, eran Ronja


jag har flyttat hem!


scooby får bli dagens bild, min saknade hund <3

godmorgon bloggen.

jag bloggade inte så mycket igår, jag har inte lust helt enkelt. men jag tänkte i alla fall berätta att soc mötet gick bra igår. mamma och jag ska få en slags kontakt person och vi ska regelbundet berätta om hur vi har det hemma. mamma var och hämtade det sista kläderna och grejerna från strand. strand is finally a closed chapter, jag ska aldrig mer dit, mohahaha! sedan har jag skrivit på en häst, en 6årig holländskt halvblods valack. får se om jag får jobbet idag så det kanske blir aktuellt.

rebecca fick också komma på introduktionsmötet idag! jävlar vad glad jag blev när hon skrev det på sms. det ger ju en strörre chans att man vågar prata mer och att man slipper vara nervös. JAG SKA HA JOBBET! så är det bara ;)
ha en fortsatt bra dag mina kära bloggläsare. många kramar, eran Ronja

skabbig skolmiljö!

alltså jag står inte ut längre! i ett klass rum som vi vistas i ca 1½ timmar om dagen är det över 35 grader. som tur är så förstår våran lärare oss och låter oss ta det lite lugnt. vi har även ingen "skynda på"-jobb at the moment så det är chill. alla lider typ av huvudvärk just när vi jobbar där och när man öppnar fönstret så hör man " det är för kallt" sedan "öppna ett fönster då". man blir ju faktiskt lätt sjuk när man vistas i sådana temperatur skillnader. det är ju precis som att man kan få rese- och värme feber/frossa liksom. hoppas vaktmästar'n fixar det snart!
 
tänkte slänga in en bild från "polisdygnet" som jag printade från nwt.se angående bilolyckan jag var med om...



lite suddig bild tyvärr, men jag sparade den i fel format och orkade inte göra om det. men ni får stå ut... tänker jätteofta på olyckan och vad som skulle ha hänt om vi hade kört fortare och dem inte hade kört om och sånt där. har inga skuldkänslor men det gav mig verkligen en erfarenhet rikare! behövde nog se att det kan "gå så fort"... 
supermånga kramar, eran Ronja


lite upplysningar



tjena bloggen!

sitter här i datasalen med malin och sandra. vi har typ suttit här sedan halv tio eftersom vi bara behövde göra en uppgift på psykologin. antar att roland inte hade tänkt ut något. fick i alla fall en bok så nu blir det att plugga arabiska (psykologi) tills provet den 20:e. hela 52 sidor ska pluggas in! jag menar jag har inte läst en läxa sedan typ 6:e klass! ja, vi får se hur det här går.

efter skolan blir det soc... blir att bestämma om jag får flytta hem eller till jourhemmet. vad jag hoppas på är ju att dem ska ha förslag på familjehem och om jag inte verkar gilla något att jag får flytta hem. jag vägrar i alla fall åka till jourhemmet igen!

med tanke på vägrar vet jag fan inte hur jag ska få hem mina ridstövlar och ridbyxor från min förra kompis stall. jag vägrar hämta dem själv så jag får väl be mamma, för jag ska inte ha ett skit att göra med den människan igen.

sedan har jag kontaktat ett företag som håller på med it och ip-addresser. jag har en liten känsla utav att det kan ha varit en vuxen person som kommenterade "sök hjälp tjejen". men man kan ju på ett vis inte tro att det är någon vuxen som känner mig för i så fall vet dem ju redan att jag har sökt hjälp. man brukar ju säga att det man säger om andra är egentligen om sig själv! så därför börjar jag idag ett nytt liv. ska äta mindre och sluta snacka skit. det säger ju inte så mycket om personen man snackar om utan mer om sig själv. så "no more gossip girl" ;)
fina kramar, eran Ronja

REKLAM TAJM!

nu är det dags för reklam tajm på min blogg. det innebär att jag gör reklam för dig på min blogg om du gör reklam för mig. jag printar din header om du har någon, annars så länkar jag bara. helst vill jag att du printar min bloggheader när du gör reklam. när jag gör reklam för dig, skriver jag några rader om vad jag tycker om dig och din blogg...

första reklamen är för min barndoms kompis sofi grundesjö. min farmors kompis och hennes jobbarkompis lät mig och sofi träffas bort emellan åt. för några månader sedan fick vi kontakt igen då hon kommenterade en bild på bilddagbok tror jag det var. nu tycker jag att ju Du ska läsa hennes blogg. hon är en girrly rapper och jag diggar hennes stil totalt! hennes blogg är något utöver det annorlunda så besök: http://www.sssmpg.blogg.se ;)


vi var först på plats vid en BILOLYCKA!!!

mamma och jag körde som vanligt på väg ut till huset tidigare idag. ja, vi låg väl runt 80km/h. sedan så är det en volvo 740 som kör om. och ni vet, det är ju snö i mitten mellan filerna på vissa ställen på vägarna och bilen kör på den. sedan ser det ut som att dem stylar och vi bara nej nu får dem väl sluta styla sedan bara WORSH! han får sladd och så PANG! åker dem ner i diket, VOLTAR och "parkerar" mitt emellan tre träd. ett träd bak vid skuffen och två träd vid sidorna så det ser ut som om dem hade fickparkerat. allt gick så förbannat fort men ändå gick det i slowmotion i mitt huvud! för först var dem ju på väg över till andra sidan vägen och där kommer ju en bil längre fram så den som kör typ styr fort som fan tillbaka till rätta sidan av vägen där dem nästan sladdar in i oss och sedan rakt ner i diket där dem voltar och på något vänster får bilen med nosen bakåt. alltså tvärtom färdriktning. sjukt var det!

så mamma och jag bromsar ju och springer ut medan typ fyra-fem andra bilar parkerar bakom oss. då kryper en kille i kanske 25års åldern ut genom passagerarfönstret. allt är typ jättetyst men sen hör vi ett barn skrika! mamma "näe"... då kommer jag inte ihåg om hon som körde (25års åldern hon med) eller om barnet (på kanske 4-7år) kom ut först. killen bärde i alla fall ut barnet som sedan tjejen tar hand om. barnet som hade en overall fick en filt utav en ensam tant som var sjuksköteraska. det ska tydligen vara bra vid trafikolyckor och om man är i chock. mamma ringde ju 112 men kom ingenstans för ingen svarade men en bil längst bak hade ringt tydligen. killen sa att han antagligen hade fått en smäll i huvudet. dem andra hörde vi inte säga något för dem fick hoppa in i baksätet på en annan bil för att värma sig och lugna ner sig tills att polisen, brandkåren och ambulansen skulle komma, vilket dem gjorde efter kanske 5-10min. vi fick då order att sätta oss i våran bil för att vänta på polisen som skulle ta vittnes uppgifter... sedan fortsatte vi åka till huset och jag smsade typ 10pers, haha! skämt åsido.
skärrade kramar, eran Ronja


ingen vinterdepression



godmorgon bloggen.
jag satt och tänkte igår att jag har inte varit deprimerad på ett väldigt bra tag. varför vet jag inte, kanske för att jag har fler kompisar nu? men jag vet i alla fall att tidigare vintrar har jag mått fruktansvärt dåligt. typ runt jul och endel vet ju vad som hände annandag jul förra året. men jag har faktiskt inte mått så här bra på väldigt länge. nice va? haha!
idag är det bara två dagar till tisdag då jag ska till makalös ab på indtroduktionmöte och nervositeten har lagt sig lite och med en kompis hjälp har jag fått mer "go" till att visa dem, eller ja, framför allt mig själv... jag ska verkligen ha jobbet! rebecca som också gjorde en intresseanmälan häromdagen har inte fått något svar tror jag. inte sedan sist jag pratade med henne i alla fall. hoppas hon också får komma till mötet för då blir man mer ju mer pratsam för det blir inte lika pinsamt med en kompis brevid. hoppas att hon får komma med! annars får vi hoppas att jag klarar det bra själv ;)
kramar, eran Ronja


trevligt med kommentarer

tänkte bara nämna att jag är verkligen superglad för kommentarer som rör mig och min blogg. jag själv är en väldigt åsiktstark tjej så det är bara kul med reaktioner... tråkigt bara att vissa inte vågar träda fram så att man kan föra en öppen dialog. har man något att säga, vilket jag ofta har, står jag även för det jag har sagt och nämnt. om man någon gång känner sig påhoppad i min blogg så kanske man först ska klura ut och ställa sig frågan varför? sedan har man även ett val att inte läsa den. thats it! plus att det är inte mina beskymmer om ni mår dåligt på grund utav mig för man väljer själv om man ska ta åt sig eller inte. fine? tänkte även bara nämna att eftersom jag "inte har något liv" så loggar jag nu ip adressen. har kommit så långt att jag vet att den som kommenterade använder sig utav bredbandsbolaget. vore ju lite kul att veta vem som inte vågar stå för det dem tycker...
ha en fortsatt bra dag, många kramar, eran Ronja


kalkonmiddag hos farmor



godmorgon bloggen.

jag har nyss klivit ut ur duschen och ska snart blåsa håret. på tal om blåsa håret lärde jag mig inte förens jag var typ 13-14år att det hette föna håret. haha! jag väntar i alla fall på att mamma ska bli klar i duschen för att hon ska skjutsa mig till farmor eftersom det är kalkon middag där klockan halv två. min farbror med familj och pappa och hans tjej kommer. självklart kluven men jag ska inte bry mig speciellt mycket. försöka som vanligt.

igår var jag på mc donalds i stan till typ ett på natten. jag umgicks med milis och mariah broqvist och det gillades. vi satt verkligen bara där från typ elva till ett på natten, snacka om liv vi har. haha! bloggar mer senare för lite mer update...
många kramar, eran Ronja


lite trubbel i klassen



godkväll bloggen.

det är så synd om oss i klassen tycker jag. alla vill ju liksom ha den "perfekta" klassen men våran klass var verkligen shit from the start. ända sedan ettan har det varit alltifrån två till tre grupper. det är ju stor majoritet av tjejer och det finns bara fyra killar i klassen. så det är ju konstaterat att i klasser med fler tjejer uppstår oftast mer konflikter och ja! det finns det plenty of i våran klass. just nu kan man väl säga att det består utav "snygga/mode-gänget och resten av tjejerna i ett annat gäng. eller ja, två andra tjejer i klassen är lite mer för sig själva. dem är verkligen inte utstötta men dem kom inte direkt in i ett gäng från första början utan dem blev typ "över" synd tycker jag... sedan var jag och min förra kompis också för oss själva hela tiden men nu när vi har sagt upp kontakten så är vi båda i "resten av klassen-gänget". tycker faktiskt lite synd om min förra kompis. hon har alltid varit pratglad men nu är hon helt jävla knäpptyst. vissa pratade ju om detta och så men inget illa! men lite kan hon ju bjuda till menar jag? sedan har hon förändrats som fan nu efter lovet! att det har gått så fort fattar jag inte? sjukt... inget jag vill nämna men gärna få det sagt, haha.

ikväll ska jag i alla fall på bio med, tror vi blir fem tjejer, så fyra andra tjejer i klassen. vi ska se "did you hear about the morgans?". inte direkt min typ av film och inte direkt en film jag tycker är värd att se på bio. men jag har ändå fem bio biljetter till godo och mysigare tjejer att gå på bio med får man nog leta efter :)
ha en bra kväll, kram, eran Ronja  


JAG HAR DEN SNYGGASTE BLOGGEN!

ser ni eller? så jävla snygg! ah, jag är supernöjd. en underbar tjej som heter sofia uppifrån landet som hjälpte mig. jag lärde känna henne genom stallet.se som jag har blivit en lite nörd utav på senaste. så ja, vi pratat nu via msn nu igen och har "catched up some times". sedan så skulle jag få lite hjälp utav en "satsande ponnyryttare" men jag blev inte riktigt nöjd. så eftersom jag inte gillade designen då bad jag om "akut-hjälp" till sofia och hon hjälpte mig med en "simpel" bloggdesign. simpel eller?! haha! jag älskar verkligen min nya bloggdesign så nu tänkte jag fråga: vad tycker ni?
superglada kramar, eran Ronja


första skoldagen efter lovet



hej underbara bloggen.

idag var det första skoldagen efter jullovet och den var faktiskt riktigt bra. på samhäll ska vi dra ihåg med ett geografisk projekt och som ni kanske inte visste: jag ÄLSKAR geografi! tyvärr så var det bara vissa länder man fick välja och man var två stycken i varje grupp. men jag blev nöjd med mitt land: australien. jag har något drag till engelska länder som usa, australien, nya zeeland, storbrittanien och irland typ, tihi. jag kommer att jobba ensam för alla andra hade redan jobbar kompisar och jag jobbar hellre ensam än med min förra kompis faktiskt. vi har inte sagt ett enda ord till varandra sedan jag sa upp kontakten med henne, känns väldigt skönt! 

sedan hade vi idrott och då skulle ALLA dansa, inkl. mig alltså. haha, första idrottslektionen jag har varit med på officiellt sedan 6:an! självklart var alla kompisar upptagna där också så jag fick dansa med läraren där och hon gav mig creds, haha! sedan drog läraren en annan tjej som är väldigt förnäm utav sig och hon flög runt vet ni! läraren var inte speciellt mjukhänt där inte, och tro på fan den "fisförnäma" tjejen snusade! haha, hon log och skrattade så mycket att man såg allt, hahahaha! fan vad jag flina!

sista lektionen var det öfa och tar tog jag mig själv i kragen och pratade med läraren om att jag inte lägre kan jobba med min förra kompis eftersom vi are zero. så jag föreslog att jag kunde fråga tjejerna med företaget palm island om det var ok att jag fick hoppa in i deras grupp. så nathalie som typ styr upp gruppen (hon gör det skitbra! älskar strikta regler på ett snällt sätt) tog ut gruppen på ett möte inkl. mig. så jag berättade att jag och min förra kompis inte kunde jobba tillsammans längre och frågade om det var ok om jag hoppade in i deras grupp. det var helt ok för dem eftersom en annan har blivit utslängd ur gruppen pga för mycket frånvarao. haha! det låter som riktiga företag detta men det är bara på skoj, men som sagt väldigt realistiskt. vi får lära oss om hur vi betalar räkningar, skickar ut löner, betalar fakturor och ja, hela kittet! underbart :)

skolans första dag har alltså varit jättebra. känner att jag har underbara kompisar och jag kommer verkligen satsa på skolan nu. det blir ju klart lättare och defenitivt roligare i skolan när man trivs och följer de rutiner man tilldelas. lovely!
många varma och goa kramar, eran Ronja


ni kommer bli galna

vill du bli galen? vill du få öron-orgasm? jag lovar dig, den här låten har du inte hört på länge och du kommer sprudla av glädje, hahaha! nej skit samma, försöker vara lite positiv och träna inför jobbet på tisdag. jag har nyss duschat och ätit om ni ville veta. så satt jag nyss och lyssnade på led zeppelin och david bowie. så medan jag lyssnade på en låt av david bowie ser jag en låt i "liknande videoklipp". denna låten bara MÅSTE höras! ni kommer vilja lyssna på den om och om igen garanter jag! tack till mig  som hittade den åt er, haha! ;)

 
lyssna och njut, eran Ronja


"makalös ab" here i come!



godmorgon bloggen!

igår satt jag och kollade på jobb genom sökmotorn platsbanken.se och hittade att makalös söker fler telefonförsäljare. jag sökte till dem när jag var femton sist men kände att jag inte var riktigt redo. nu känner jag att jag är redo och jag slog till igår. i morse fick jag ett sms om att dem hade introduktionsmöte idag och ett den 12:e. jag valde att komma den 12:e eftersom idag var lite för tätt inpå. jag känner mig redan lite nervös för elaka kommentarer till dem man ringer, haha! men eftersom jag har gått handel i ettan känner jag mig ändå ganska säker. i alla fall inför introduktions mötet... mamma var lite orolig för tiderna som stod i sms:et men jag ska tala med dem eftersom det är ett studentjobbföretag, vad jag har uppfattat det som, så kanske dem vill ge mig ett eget schema? eftersom jag slutar runt fyra varje dag och deras tider var från 14:00 till 16:00. aja, det återstår att se. nyfiken är jag i alla fall, och det skulle vara bra för mig att få cirka 3000kr extra i månaden för bara 3 dagars jobb i veckan, great :)
många kramar, eran Ronja


hundrasen "TOSA"



tjosan bloggen!
har ni sett något sötare?! jag hjälpte mormor med att ta reda på en japansk hundras till hennes korsord så var det denna hundrasen de sökte. jag var ju bara så illa tvungen att dela med mig. har (nästan) aldrig sett något sötare! här kommer lite information om den också (taget från wikipedia): 

Tosa (kallas även för tosa inu eller japansk mastiff) är en stor och stark hundras som ursprungligen avlades fram i Japan för användning i hundkamper. I Sverige är Tosa en godkänd ras av Svenska Kennelklubben. I flera andra europeiska länder är rasen dock förbjuden däribland England och Norge.

Tosa togs fram i slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet, troligen genom ett resultat av korsningar av den japanska hundrasen shikoku och ett flertal europeiska hundraser som engelsk bulldog, bullmastiff, vorsteh, bullterrier, sankt bernhardshund, och grand danois.
se och njut, kramar, eran Ronja


mormors dator is on its way to hell :(



hej igen bloggen...

tror nog att ingen kollar datumet och tidpunkten som inläggen publiceras så därför skriver jag oftast två - tre inlägg efter varandra. smart va? haha! tänkte i alla fall berätta att varje gång jag är hos mormor utvecklar jag ett spelberoende till spelet sims2. detta gör mig mycket frusterad när jag är hemma hos mormor och inte får spela, vilket fallet är nu! databurken mormor har går jätteofta på högvarv och vad jag tror kommer nog fläkten paja snart... inte bra eftersom datorn kämpar som mest när jag spelar. klart jag förstår henne att hon inte vill att datorn ska krascha men jag kommer nog tjata lite till med frasen jag alltid använder: bara en gång till! eller en ny variant: inte så länge denna gången! hahaha! jag tror dock att jag inte kommer att komma någon vart med det. mamma kommer och hämtar mig runt halv fyra och "i cant wait" till att ladda upp första filmen och se öre:na samlas upp på statistiken på videofy.me's hemsida och även på mitt konto såklart :)


många kramar, eran Ronja


tjäna pengar...?



hej bloggen.

jag tänker inte ursäkta mig för dåligt uppdaterade eftersom jag ändå inte har haft något att skriva om förutom min kassa mage. jag har varit hos mormor nu i två dagar och första nätten fick jag springa på toa cirka 3 gånger. kanske är det orsaken till min huvudvärk idag? nej, jag vet inte. jag vet bara att jag vaknade med en sprängade huvudvärk. men nu till rubriken... tjäna pengar? jag har blivit godkänd utav videouppladdar "företaget" videofy.me och kan alltså nu ladda upp filmer och tjäna pengar på reklamen som visas innan filmen. så jag tänker bli värsta bloggaren nu, haha! självklart var jag tvungena att ange mitt clearing- och kontonummer också. lite scary men klart jag litar på dem eftersom både storbloggarna dessie och paow använder sig av den uppladdningen. här hos mormor har jag inga filmer att ladda upp men hemma har jag både videokamera och några andra filmer så nu kommer det bli lite videobloggar här och vart... vad tycker ni om det? ska jag ladda upp humorvideos, seriösa videos eller vanliga videoinlägg? fan vad coolt att komma kunna tjäna pengar på detta. great liksom! mitt nya faboulus ord som ni nog kommer få stå ut med ett tag ;)
tusen kramar, eran Ronja


2010 fick den bästa början



hejhej bloggen.
"kort" sammanfattning om kvällen/natten...
nyårsfirandet igår var great! började med igår kväll att jag satt och väntade på att få åka till malins kille karls fest. han ville inte ha för många hemma hos honom eftersom hans föräldrar skulle komma hem efter 12-slaget ungefär. men jag skickade ett sms runt nio och frågade om jag fick komma vid tio och det fick jag då. så jag gick ut och väntade på bussen, men självklart kom den aldrig. så mamma fick komma och hämta mig vid busshållplatsen och skjutsade mig ca 5kvarter. haha, ofta liksom, men det var kallt! så ja, min älskade skjutsade mig. när jag kom dit fick jag en storkram utav sandra som var full, haha! sedan kom malin och linus thornström och kramade mig också. och vad många gånger har jag träffat linus? typ två, haha, snacka om full! aja, jag tände en cigg eftersom alla var ute på rökpaus. där såg jag att en gammal klasskompis som heter lukas var där, han var jag dökär i för ca 4 år sedan, i sjuan alltså. han såg inte så illa ut nu heller, haha! sedan gick alla in och hade det mysigt.

vid klockan tjugo över elva drog vi med bussen in till stan för att fira mera. tre killar hann inte med, en kille utav dem hade legat och spytt hela tiden jag varit där i alla fall. och ja, det kan jag förstå så mycket som han hade klunkat i sig, folk sa att han hade dragit i sig en HEL flaska vodka och ÅTTA öl! de andra två var hyfsat packade också. men de kom till torget tillslut i alla fall... jag var livrädd innan att det skulle vara jättemycket raketer som skulle skjutas i folkmassan men det var inte alls varken mycket folk eller raketer. men folk var det ju! träffade massa olika som milis, carro, mariah och lite annat. sedan träffade sandra sin på g kille, sondre, som är norsk förresten, haha! han drog med malin, sandra och mig på efterfest vid hotell freden. först åkte vi upp till sjätte våningen, men där var det bara typ pundar 25åringar så vi gick ner två våningar och där var det trevligt folk men inget drag så vi drog snabbt igen.

sedan gick vi till torget för att se när nästa buss gick, vilket var om 69min. då bestämde vi oss för att gå till burger king. fett mycket folk stod packade utanför så vi trodde det var jättelång kö men när vi gick in märkte vi att det inte var några folk i kassan alls, lätt överdrivet, så vi fick våra hamburgare på typ 3min... sedan gick vi tillbaka till torget och det var fortfarande lång tid kvar tills bussen. men sedan vet ni! då kommer det en kille fram till sandra och gissa vem det var?! karlstads mest farligaste kille! haha, nejdå. men johan kjellén heter han och han gick jag faktiskt i samma klass med i lågstadiet, så det sa jag och han bara: fan vad gulligt och jag fick en kram (fan vad alla var kram glada denna kväll, och på tal om det såg jag ismail som också gav mig en kram, ni vet han som bodde i jourhemmet för typ några veckor sedan.) haha! sedan gick vi och bestämde oss för att ta en tidigare buss som gick till rudskolan. jag ringde mamma och hon är ju så gullig att hon kommer och hämta mig vid rudskolan. malin, karl och daniel fick skjuts hem också.

väl hemma var kroppen jättesliten men hjärnan på högvarv, men jag gick och la mig i alla fall. så efter ett tag somnade jag med ett leende på läpparna. bästa nyåret ever!
många underbara kramar, eran Ronja


RSS 2.0