JAG HAR INGA ORD!

är han lycklig eller?! jag skulle nog svimma eller dö av hjärtattack om detta hände mig. vilken jävla skräll liksom! det som är lite skönt att se är att han är så ung i alla fall. jag menar, de flesta man ser på till exempel postkod miljonären och triss i nyhetsmorgon är ju liksom över 70år. vad har dem för användning av pengarna? de ska ju ändå snart dö! nej, lite väl elakt sagt, klart de skulle kunna njuta av sina sista år men dem behöver ju inte vinna så mycket dem brukar göra... nej, den har grabben är (hoppas jag) verkligen värd det!
många kramar, eran Ronja

KÖRSKOLAN



tjena bloggen.
idag är jag ledig från skolan på grund av lediga lärare. skulle bara ha haft två lektioner liksom. klockan 13:30 knallar jag mig till bussen som är i stan klockan 14:00. då kommer jag inte ha något att göra till klockan blir 15:00 förutom att köpa en bussbiljett hem. pappa kommer alltså in till stan klockan 15:00. vi ska fika och fylla i ansökan till övningskörningsskolan (heter det så? haha) tillsammans. sedan börjar handledarkursen klockan 16:00 och håller på ändå till 19:30, oh my gosh! det ska bli intressant men jag har en känsla av att det kommer bli långtråkigt. haha! wish me luck :)
många kramar, eran Ronja

MEDRYTTAR-PONNYN IGÅR

efter skolan igår tog jag med mig jennifer till ponnyn. vi åkte dit med mamma och jag satte igång med att mocka först. det är faktiskt supermysigt att mocka i det stallet! i och med att det är lösdrift så är ju hästarna fria att gå vart dem vill i hagen, så älsklings nisse står ju med mig i princip hela tiden. han är så go när han försöker nafsa på skaklarna till skottkärran, för man säger ju till honom att han inte får det och då man ser på uttrycket att han tänker; men jag har inget gjort något? haha! i det stallet har dem en super go hund också! kita heter hon och är en blandning mellan leonberger och schäfer, verkligen super social. så när man kommer dit så får man släppa ut henne ur hundgården så hon kan springa fritt. kommer alltid när man ropar! men jävlar vad hon gav jennifer en utskällning först när vi kom, hahaha! hon är ju jätteskeptisk till nya människor, men det gick över lika fort. under tiden jag mockade tog jennifer lite kort, mest på hennes favorit, nordsvensken hannic, antar jag;


men självklart, eftersom detta är min blogg, kommer bilder på nisse älskling också! tihi :)








självklart måste man ju mocka också, vilket är, truly, det bästa jag vet!



när vi väl var klara så kom mamma. för en gång skull frös jag faktiskt inte i stallet! ändå hade jag inte långkalsonger. nej, men håller man sig sysselsatt så håller man sig varm... sedan kom jag på att jag hade glömt att slänga ner höbalar från loftet så det gjorde jag direkt. dubbelcheckade även så att jag stängt allt som skulle stängas, låst in hunden igen och klappat nisse en sista gång! jennifer åkte hem med sin mamma och jag med min. båda våra föräldrar fick skuldkänslor för att dem inte gick ut och hälsade på varandra, haha! men det får bli nästa gång. som ni märkt red jag inte idag. det får bli på fredag om det är fint väder. jag hann ju inte eftersom vi skulle få besök av familjehuset klockan 18:00. längtar tills freeedag! då blir det mycket mys med min favorit. kanske tar jag med kita också om ingen är hemma, suuuper!
många kramar, eran, bara eran, Ronja ;)

TILLKALLAD TILL REKTORN I MORGON



am i afraid? oh no!
tycker bara det är så onödigt.
men jag står på mig!
jag har inte gjort ett endaste fel...
gött att (om möjligt) reda ut det i alla fall.
to be continued


GRILLNING TIME!

har nyss kommit in från att ha grillat korv ute, här kommer lite pics då;


alexander och peter


passade på att fota våran gulliga "stuga" också :)


i väntan på körven...


...gjorde alexander en grop? haha!


har inga fler kort så bjuder på våran fina utsikt :)

ENJOY! brukar ju liksom inte ha "bild-inlägg", så njut för stunden :)
många kramar, eran Ronja

TÄNKER TILLBAKA

gud vilken väder skillnad det är idag från igår då! när jag öppnade ögonen i morse blev jag värsta glad på en gång när jag skåda den blåa himlen utanför fönstret. det kändes faktiskt som om det var sommar för en sekund där. gröna granar med blå himmel bakom är sommar för mig faktiskt, påminner liksom om svartå i filipstad. ni vet där jag bodde ett år? saknar det stället ibland faktiskt. kom på det igår när jag såg den här aftonbladsnyheten;



vad hemskt är inte detta?
jag kommer ihåg när jag hade mina fyra kaniner i svartå. det var mina vänner, mina själar liksom. det var dem som fick mig att överleva dagen. jag känner också till vissa personer som har eller brukar ställa ut sina kaniner. dem brukade ta med allt i från 1-20/30st kaniner på de där utställningarna. tänk att bli av med så många? sedan säger artikeln att man inget räddningsarbete kommer utföras. det är väldigt sjukt enligt mig. tänk de där stackars kaninerna som är instängda. de har inget att säga till om! det är riktigt ohumat!

nej, men nu över till annat. känner att det är synd att man tar så få kort egentligen. jag skanar ju mina ninisar och det skulle ju vara smart om man tog fler kort än vad man har gjort. det får bli skärpning på det. förresten måste jag skriva; vila i frid "try to catch me" - ploppen och "sven norrsken af svartås" - snyggve <3
kram på er, eran Ronja

VAMPIRE DIARIES



måste bara nämna att jag har blivit helt besatt av serien "vampire diaries" som går på tv6 torsdagskvällar. har inte riktigt fått ett grepp om serien men den är verkligen spännande. kan knappt hålla mig tills nästa torsdag! är egentligen inte så intresserad av vampyr filmer eller liknande men det här är något alldeles extra. det är väl för att det är så bra karaktärer och snygga skådespelare. haha! nej, nu ska jag nog hoppa in i duschen som mamma tjatar om, haha! :D
puss och kram, eran Ronja


ÅKTE "VILSE" MED BUSSEN + FAMILJEHUSET



hejsan bloggen.

då ska jag berätta om gårdagen som jag lovade er igår redan. ja, jag var ju hemma hos mormor och skulle ta bussen in till stan eftersom mamma och jag skulle till ett möte på familjehuset, ovanför socialen. när jag hade tagit bussen in till stan tänkte jag ta en buss in till stora torget. det snöade ju så mycket liksom. i alla fall så kom jag till stora torget, då tänkte jag att jag kan ju sitta kvar på bussen så att jag kunde gå av på östra torggatan. smart drag tänkte jag, men då åker bussen åt höger i stället så nästa hållplats blir södra kyrkogatan. då klickar jag på stoppknappen nästan direkt av ren panik eller vad man ska säga. när bussen stannar där ser jag att folk ska på bussen så jag kan lika gärna åka till pråmkanalen. och går den inte dit går den nog till orrholmen så att mamma kan hämta mig. gud så fel jag hade! nästa hållplats var ändå uppe på kronoparken, nästan en mil i från stan! hahahaha! så jag kan inte hålla mig för skratt på den fulla bussen så jag ringer mamma som skrattar lika mycket som jag. ja, då får jag väl åka upp till "campus" som bussen hette och vänta på en annan där uppe...

jag blev ju såklart en halvtimme sen till mötet men det gjorde inget eftersom ena handledaren var lika sen han. väl där pratade vi om våra konflikter hemma och att mamma ville ha mötena hemma i stället för i de där lokalerna. jag kommer inte ihåg vad som mer sades. jag förtränger ju det mesta, men detta går nog bra. ha en super bra dag!
kramar, eran Ronja


FRILUFTSDAG



idag var det friluftsdag i skolan, vilket innebar slalom. när jag vaknade i morse var det värsta snöstormen ute så mamma och jag trodde inte att vi skulle ta oss ut på stora vägen. men det gjorde vi och jag kom till bryngfjorden just in time. när jag gick till folket så visste jag redan sedan innan att dem inte skulle åka något. men jag ville verkligen åka skidor, så när jag hade prickat av mig gick jag till containern där man fick hjälp. det var inte många storlekar som fanns kvar så jag var helt säker på att jag inte skulle få åka. men jag tog det sista paret av 38:orna. de var egentligen för små för mig så stortå:arna klämde, men det löste sig i alla fall. jag åkte några åk med lärarpraktikanten först men sedan fick han annat för sig så jag tog en paus och vilade fötterna. man får ju så sjukt ont vet ni!

efter det var det upp i backen igen. jag började bli hajj på detta, a real killer, haha! så jag åkte utan stavar ett tag. sedan slutade jag och gick till tjejerna som skulle gå hem. jag själv blev lämnad, så jag stannade och käka korv, efter jag hade lämnat tillbaka utrustningen, haha! efter det blev det bussen mor stan och sedan mormor.

väl hemma hos mormor spelade jag sims och käka risgrynsgröt med saftsoppa, mumma! har mer att berätta om denna händelserika dag, men jag orkar verkligen inte. datorn är överhettad på mina lår och jag är fruktansvärt trött. ska berätta med om familjehuset och att jag åkte vilse med bussen(?), keep yourself updated ;)
många kramar, eran Ronja


TRÄFFADE LISA HEDLUND EN SVÄNG



goder kvällen bloggen.

sitter nu här i min superhärliga säng och tänker på vad jag gjort de senaste dagarna. igår till exempel fick jag reda på att min älsklings lisa-fisa hade kommit till värmland igen så vi sågs en sväng på stan. jag var fett utsliten och hade inga idéer på vad som kundes hitta på men vi käka på donken i alla fall. sedan tog hon en chai latte på espresso house som jag fick smaka på, och damn(!) vad gott det var! typ te med kanel, kardemumma + andra kryddor och mjölkskum på, såklart. det måste man ju fika med fler gånger, tihi. hoppas fisen och jag träffas mer innan hon åker tillbaka på torsdag :)
kramar, eran Ronja


PENGAR ÄR EN FÖRBANNELSE

jag har inget för mig så varför inte slänga in ett blogginlägg? tänkte berätta för er vad jag sitter och tänker på, varför jag är deprimerad och skit. jag tror nog att därför jag mest är deprimerad för är att jag inte äger ett enda nickel. varför måste denna förbannade värld vara uppbygd på hur mycket pengar man har? den som har mest pengar har mest status, det som har mycket pengar klarar sig bättre i livet, den som har pengar trivs bättre med sig själv för att dem gör automatiskt något mer utav livet. jag, och säkert många andra, är nästan som en parasit och lever på annat folk. och det är ju nästan självklart att jag måste göra det när ja sitter fast i skolan. visst skulle man kunna söka jobb och sånt. men för det första; det finns inga jobb för dem under 18år (och tro mig det har jag kollat som en galning), för det andra; ska man inte få vara ung så länge som möjligt? jag menar, hur roligt är det att ha ett bindande jobb när man inte ens är myndig? ska man ha stressat ihjäl och gått in i väggen innan man är 20, med både jobb och skola som är lika viktigt att klara båda två? självklart skulle jag göra allt, lätt överdrivet, för att äga mer pengar. jag menar, hur jävla roligt är det att gå med trasig jacka, trasiga skor, sjukt fult hår för att man inte har råd att gå till frissan eller köpa hårvårdsprodukter och gå i samma kläder, dag ut och dag in? inte så jävla rockigt faktiskt. hade man haft pengar hade man kunnat köpa sig ett friskis och svettis gymkort för att komma mer i form, man hade kunnat åkt skidor i branäs över en helg, man hade kunnat köpt moppe och inte behöva vara beroende utav andra? jag är så jävla trött att vara beroende på andra. jag kan inte göra ett enda helvete längre, jag bara sitter här hemma och äter mig fetare än fetast, grinar för att jag har ätit för mycket, grinar för att jag inte vågar gå fram till folk och fråga: ska vi hitta på något idag? för att jag känner, varför skulle den människan vilja va med mig när jag inte ens vill vara med mig själv? nej just nu mår jag sämre än sämst. jag är så förbannat jävla värdelös! kolla bara på mig, jag gick ner 14kg i somras och har gått upp vart enda jävla kilo!!!! ey fy fan för det här äckliga livet alltså. gå bara och dö!


FAMILJEHUSET



tjena bloggen.

igår var jag och mamma till familjehuset, som ligger ovanför soc. dem ska vi ha kontakt med eftersom vi har så mycket konflikter hemma. det sades att vi skulle träffas alla fyra (alltså mamma, jag + handledarna), två dagar i veckan till att börja med. sedan blir det bara en dag i veckan tills det kanske bara är träff någongång i månaden. jag tyckte att ena handledaren verkade väldigt bra. därför tycker jag att det är bra om vi går dit, till skillnad från mamma. hon vill ju inte gå dit för att hon anser att hon gör inget fel och att om hon går dit kommer jag bara kasta skit på henne. ahmenjotjena! det är väl inte bara mitt fel att vi bråkar eller?! nej, men det är ju hon som är basen i huset. hon som är drottning och det är jag som ska göra som hon säger. det har hon tillochmed nämnt själv! låter det inte sjukt?! visst jag kan vara en jävla pina jag också men jag är liksom snart 18år och jag har väl också rätt att bo hemma eller? då borde man ju kunna enas? ja, jag vet inte hur det här blir. jag vill ju bo kvar hos mamma men jag vet inte om jag orkar. jag har ju nisse nu, en till två gånger i veckan. sedan till våren får jag ju flytta ut i baracken. då blir allt säkert superbra, men jag kanske bara inbillar mig som alltid... bor nog hos mormor veckan ut nu så åker jag hem söndag kväll, rider nisse på måndag morgon. sätter upp mig på honom på fredag eller måndagen efter. efter det kan jag inte planera mer. i have a limit liksom, haha!
puss och kram, eran Ronja

KORT SKOLDAG



godmorgon bloggen.

kom väl till skolan för ca. 40min sedan och har bara tjugo minuter tills den lektionen slutar. då är faktiskt hela skoldagen slut. öfan var nämligen inställd! jag håller på lite med engelskan och hade tänkt och fortsätta med den snart. benet börjar bli ännu bättre så jag kan i alla fall gå normalt. eftersom det inte blev att provrida nisse i söndags på grund av smärtan så blir det preliminärt nu på söndag i stället. det ska bli skoj! nej nu måste jag kila, pusstja!
många kramar, eran Ronja

UNDERBAR LÅT!


placebo - runnin' up that hill ♥

It doesn't hurt me
You wanna feel how it feels?
You wanna know, know that it doesn't hurt me?
You wanna hear about the deal I'm making?
You be running up that hill
You and me be running up that hill

And if I only could,
Make a deal with God
And get him to swap our places
Be running up that road
Be running up that hill
Be running up that building
If I only could, oh...

You don't wanna hurt me
But see how deep the bullet lies
Unaware that I'm tearing you asunder
There's a thunder in our hearts, baby
So much hate for the ones we love?
Tell me, we both matter, don't we?

You, be running up that hill
You and me, be running up that hill
You and me won't be unhappy

And if I only could
Make a deal with God
And get him to swap our places
Be running up that road
Be running up that hill
Be running up that building
If I only could, oh...

C'mon, baby, c'mon, c'mon, darling
Let me steal this moment from you now
C'mon, angel, c'mon, c'mon, darling
Let's exchange the experience, oh...

And if I only could,
Make a deal with God,
And get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
With no problems

If I only could, be running up that hill...

KÄNNS MENINGSLÖST...



tjena bloggen.

alltså det känns verkligen meningslöst att blogga när man vet att ingen läser... faktiskt så känns det mesta meningslöst just nu! vet inte varför, kanske för att jag känner mig allmänt ofräsch? för att jag inte äger ett enda nickel? för att skolan suger? ja, ni märker ju själva. har lust att bara supa ner mig totalt, men samma där(!); inga pengar! jaja, nog med klaginga... benet börjar bli bättre men det är inte bra. jag kan i alla fall sitta ner på en stol normalt. nu är problemet mer att ligga ner. har i alla fall fått tillbaka kontakten med en underbar kompis, han har förresten alltid varit underbar. men är man tillsammans med en subba så kan man ju inte själv hjälpa att man kommer i kläm. alltså vi är så jävla lika på något vis, gillar likadan musik, tänker likadant och framförallt, vi kan verkligen prata om ALLT och det är jätteskönt! ja, där fick ni reda på lite kuligt! det får ni nog nöja er med på ett par dagar, känner som sagt inte för att uppdatera så ofta...
kramar, eran Ronja


GRÄT INFÖR KLASSEN



tjena bloggen.

det är fan illa när man gråter inför klassen för att man har så ont. stolarna i skolan är så pass höga att jag inte kan sitta på dem. jag kan inte gå normalt och skriker när smärtan kommer. läraren gick och hämtade skolsystern som inte gjorde ett skit. inte ens kände på benet liksom... men dem hjälpte mig upp och jag fick stå upp resten av lektionen. nu har jag i alla fall märkt att jag kan sitta om jag sitter på stolen längst ut på rava, om ni förstår? jaja, det var väl lite update. lektion kallar, samhäll och det gillar vi. läraren är bra, men fruktansvärt trög! haha :)
massa helande kramar, eran Ronja

FRUKTANSVÄRT ONT I BENET

nu tänker jag berätta för er vad mycket jag tycker synd om mig själv. jag har aldrig haft en sån smärta som jag har i benet just nu... allt är så illa! jag har inte inte ont nu men när jag lägger benet i ett visst läge som jag inte har lärt mig än kommer världens skrik smärta! alltså den kommer lika fort som den försvinner så det är väl en nerv som ligger i kläm eller något. suuurt! men huvudvärken som jag var till vårdcentralen har inte varit så stark som de tidigare dagarna... nej nu ska jag inte beklaga mig mer utan jag ska berätta om något kul!

på söndag för middag ska jag åka och provrida en haflinger som jag ska hjälpa till med på måndagar och fredagar. ja, om det blir att jag blir medryttare alltså... det är en jättesöt ponny på 147 som är av den grövre typen. jag har nämt min vikt och så till ägaren och hon tyckte att det inte var några problem. men det återstår att se på söndag det! jag tänker ju inte rida på en häst jag tycker är för liten. det är i alla fall en import och har har varit i sverige tre år. han kallas nisse och är 13år. tydligen är han lite het i ridningen och vid sällskap. ska bli intressant detta i alla fall! wish me luck babes ;)


här ser ni blocketbilden på haflingern nisse :)
många varma kramar, eran Ronja

VÅRDCENTRALEN IGÅR



tjena bloggen.

jag glömde ju berätta... hm, känns som om den frasen framkommer väldigt mycket i min blogg, haha! aja, jag var i alla fall till vårdcentralen i molkom igår morse för att ta massa blodprover. just för att gå till botten med vad det är för fel på mig, haha! så sitter i alla fall mamma och jag i väntsalen tills mitt namn uppropas. så vänder jag mig om, och jag skojar inte(!) jag har ALDRIG sett en så svart människa i hela mitt liv! så jag la ned tidningen och viska för mig själv: shit! hahahaha! men han var faktiskt ganska bra läkare. lyssnade och ja, inte som dem i karlstad, dem tar sig typ aldrig tid för en. men det blev att vi pratade, tog blodprover så stack jag till skolan sen. yes box, då vet ni ;)
många kramar, eran Ronja


RIDHUSETS TAK RASADE IN UNDER LEKTION!



ja ni, detta var inte det trevligaste uppvaknandet för mig. jag fick visserligen reda på det igår men så visste jag inte att det var under en ridlektion och att den var barn inblandade. ja, det verkar i alla fall som att det har gått bra. väldigt tråkigt att sånt här händer dock! sen så är ju inte ridskolornas budget speciellt höga, så hoppas att det går under någon speciell försäkring då? annars blir nog väldigt svårt liksom. uppdatering följer...
ha det bra så länge, eran Ronja


INGEN SKOLA FÖR MIG IDAG



godkväll bloggen.

idag var jag inte i skolan pga många olika skäl... inget jag vill ta upp här men kan säga att ett utav dem var att jag skulle till optikern på eftermiddagen. på förmiddagen var det annat. jag hade i alla fall inget fel på ögonen sa dem så nästa anstalt blir väl hjärnröntgen? nej, jag vet inte. först blir det väl blodprover och shit... får bara sitta vid datorn en timma nu och har redan förbrukat 30min så jag ska vandra vidare i cybervärlden, ha det bra alla ;)
många kramar, eran Ronja


RSS 2.0