min uppsats till psykologin




Psykologi: ADHD

Jag har valt att skriva en uppsats om ADHD. Varför jag valde det är för att jag själv har den diagnosen. Sedan jag fick den diagnosen har jag känt mig stämplad och många personer vet inte riktigt vad ADHD innebär…

ADHD är en neuropsykologisk sjukdom och mycket tyder på att den är ärftlig. Studier bevisar att ärftligheten är lika ärftlig som längden, genetiskt. För att få ADHD måste, mest troligt, en biologisk släkting ha/ha haft diagnosen. Det förefaller mycket myter inom ADHD och en myt som personligen gör mig fruktansvärt arg är: ”Eftersom barn med ADHD inte är lika smarta som sina kamrater, måste de oftast placeras i specialklasser.”  Detta är inte(!) fallet. ADHD påverkar inte den intellektuella förmågan. Det är oftast bara symtomen, koncentrationssvårigheterna och hyperaktiviteten etc. som ställer till det och gör att barnen behöver få mer tid på sig eller extra hjälp.

I nutid finns det inga specifika orsaker till varför man får ADHD, men som tidigare nämnt, tyder allt mer fakta på att det är biologiskt än de många myter som för mycket tv tittande, för mycket dataspel, dålig skolundervisning eller miljöproblem som dem flesta föräldrar skyller ifrån sig på.

Symtom på ADHD infaller sig i tre olika huvudkategorier… 

Hyperaktivitet:

  • alltid verka vara på språng
  • ofta ha svårt att vara stilla med händer eller fötter, eller att skruva sig på stolen
  • ofta lämna sin plats i klassrummet eller i andra situationer där personen förväntas sitta kvar
  • springa omkring eller klättra mer än vad som anses lämpligt för situationen
  • ha svårt att leka eller utöva fritidsaktiviteter lugnt och stilla
  • prata överdrivet mycket

Ouppmärksamhet:

  • inte kunna ägna uppmärksamhet åt detaljer
  • göra slarvfel i skolarbete eller vid andra aktiviteter
  • ha svårt att bibehålla uppmärksamheten inför uppgifter eller under lek
  • inte verka lyssna på direkt tilltal
  • ha problem med att följa instruktioner (beror inte på att personen inte förstår instruktioner)
  • ofta misslyckas med att genomföra skolarbete, hemsysslor eller andra uppgifter
  • ha svårt att organisera sina uppgifter eller aktiviteter
  • undvika eller ogilla uppgifter som kräver mental uthållighet, som skolarbete eller läxor
  • ofta tappa bort saker som är nödvändiga för olika aktiviteter, t.ex. böcker, pennor, leksaker eller verktyg
  • vara lättdistraherad av yttre stimuli
  • vara glömsk

Impulsivitet:

  • kasta ur sig svar på frågor innan frågeställaren pratat färdigt
  • ha svårt att vänta på sin tur
  • avbryta eller inkräkta på andra

(kastar sig till exempel in i andras samtal eller lekar)

Flickor och pojkar som har ADHD verkar ofta lättdistraherade och kan uppleva att de:

  • är allmänt slarviga i skolan och hemma.
  • är konsekvent sena med uppgifter.
  • konstant glömmer saker som hemuppgifter.
  • är lättdistraherade.
  • regelbundet kommer för sent till skolan.
  • ofta skjuter upp deadlines, väntar med allt till sista minuten.
  • beskylls för att inte lyssna på tilltal.

Hur behandlar man en person med ADHD?
För det första finns det inget direkt bot mot ADHD men man kan få medicin för att dämpa symtomen. På vissa personer behöver inte denna medicin hjälpa (vilket det inte gjorde på mig). Medicinen innehåller, för en del avskräckande medel. Några utav ingredienserna är metylfenidat, amfetamin, dexamfetamin, metamina. Som man kan märka är de flesta kända som droger men det är ytterst lite utav de här ämnena. Namn på olika mediciner är: Ritalin, Ritalin-SR, Ritalin LA eller Concerta och Metadate. För att uppnå positiva effekter för ADHD-patienter är målet för medicineringen dopaminsystemet i hjärnan. Det viktigaste neurobiologiska problemet vid ADHD kan förklaras som en felfunktion i transportsystemet för dopamin. Dessa transporter är ansvariga för återupptagningen av dopamin från det synaptiska mellanrummet in i nervcellerna. Om aktiviteten (eller antalet transportörer) är för hög är dopaminnivån för låg.

Tonåringar med ADHD
I många år trodde läkare att barn växte ifrån ADHD-symtomen när de kom upp i tonåren. Det har dock visat sig att det inte är så sant. I själva verket har cirka 70 % av barnen med ADHD fortsatta problem med impulsivitet, problemlösning, beslutsfattande och ouppmärksamhet under tonåren. I ungdomen ändras kännetecknen på funktionshindret och vissa symtom blir mindre märkbara. Även om symtom som hyperaktivitet, uppmärksamhetsspann och impulskontroll tenderar att minska, förblir impulsivitet ett stort problem för många unga människor med ADHD i tonåren. Detta kan orsaka svårigheter i skolan eller på jobbet, i familjen och i sociala relationer. Tonåringar med ADHD får ofta kämpa, eftersom både deras oberoende och ansvar ökar. Detta kan leda till bilolyckor, låg självkänsla, drog- och alkoholmissbruk eller kriminalitet. Att hantera frågor som rör identitet, accepterande i kamratgruppen och fysisk utveckling kan innebära ytterligare anledning till stress.

Källor:
http://www.janssen-cilag.se/adhd
http://psykologi.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=be2eb396-2ab7-4031-a287-2007537b92af
http://web4health.info/sv/answers/adhd-medication-treat.htm


ursäktar dåligt bloggade



hej bloggen!

jag har bloggat väldigt dåligt i helgen, men jag känner ingen speciell motivering på grund av att jag har fått så få besökare på senaste tiden. men jag ska verkligen ta tag i det!

idag ska jag ringa soc och be om möte. dem jävlarna tar ju så förbanant lång tid på sig när man vill få igenom något. så man drar sig för att ringa för man vet vad lång tid det kommer ta... man vill liksom klara upp det själv, men märker man att det inte går blir man besviken att man inte ringde det första man gjorde. men nu ska jag fan ringa och säga att jag ska flytta hem. ni vet jag frågar inte om jag får det för då säger dem bara nej, utan jag säger att jag ska det i stället. det kör jag alltid med! hehe. ni vet, "be hellre om förlåtelse än tillåtelse".
många goa kramar, eran Ronja


alltså det är mitt i natten hära





god midnatt bloggen.
klockan är 00:07 på natten och jag har försökt att sova med det är högt omöjligt... vill ni veta varför? jo för att det är så förbannat varmt! kan ni förstå det? så här mitt i vintern? jag tycker i alla fall att det är helt sjukt. jag har fått en ny jacka utav peter idag, sjukt snäll är han. alltså visst den är begagnad, men den liknar den typen utav jacka jag alltid har velat haft. en lång beige "grizzly fargo" jacka. den är lite för stor för mig egentligen, men spela roll. jätte glad är jag i alla fall. nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli den tiden som den är om 3h och 35 min. då är min "tree berries cheesecake" klar och jag ska fan vänta tills dess. annars har jag slösat 400 feta "café world" mynt på den skiten om den förstörs och ruttnar i natt. fett ovärt hade det varit, liksom jag menar, 400 sådana mynt skulle jag nästan kunna köpa en till spis. haha! rätt inne jag är i denna fett sjuka cyber värld alltså. det är så jävla irriterade. men jag är besatt!
vi hörs, eran Ronja

längtar tills flytten något enormt!



god eftermiddag bloggen.

jag sitter här nu hos mamma, såklart när det är helg, och käkar en lussekatt. varför i hela friden heter det lusseKATT?! ja, världen är väl bra konstig på att döpa onödiga saker till onödiga namn, eller vad tycker ni? haha! idag har jag blivit beronde på att spela "café world" på facebook och varit borta och fixat mitt blivande uthus eller vad man ska säga... det kommer bli såååå charmigt när det är klart. jag menar, hela huset lutar och gud vad jag älskar det. mamma och jag ska köpa en svart målarfärg för att färga ena väggen. det kommer bli ursnyggt. så tror jag att jag vill ha röda gardiner. kanske blir lite julaktigt på sommaren men då byter jag dem bara. lovely! dem andra jobbade med att ta bort den oändliga vedhögen och mamma inredde lite i healing rummet. lite tråkigt att det regnade ganska mycket, men det blev uppehåll sedan. känner mig stolt att mitt uthus snart är klart och att det bara är att dammsuga  en gång till, damma fönsterkarmarna och skura. men skura kan jag inte göra förens mitt oljeelement kommer så det vill jag ha nu! men sedan är det dags för inflyttning, låter det inte underbart? det tycker jag i alla fall att det låter som.
många kramar, eran Ronja

känner mig tom...



jag är ledsen, besviken, förbannad, förvirrad, trött, lortig, hungrig och ja, you name it i got it. jag vet inte vad jag ska börja med men allt är skit just nu. jag är ovänn med min bästa vänn men man kan inte fortsätta vara vänner om man växer ifrån varandra. det är tidens gång, inget att göra åt om man inte lägger ner hela sin själ på det... och vad jag känner är i inte min motpart beredd på att göra det. jag har försökt med allt, men blir inte lyckligare. för att man ska kunna vara vänner ska man kunna prata om saker. det kan jag erkänna att Jag inte är beredd på. för vi kommer aldrig någonvart. berättar jag någonting jag är trött på och vad jag tycker hon gör fel och vad jag inte trivs med blir hon jätte rapp i munnen och bara säger att så gör jag också och har gjort många gånger. jaha? men kan snälla du berätta när då för det kommer jag ihåg i så fall. nej då säger hon att inte kommer ihåg. jag menar, det är precis som att hon säger så bara för att? det tycker jag personligen är så barnsligt. men visst, hon knäcker en totalt. fast ett samtal om förbättring ska väl inte gå ut på att man knäcker varandra och säger hur dålig motparten är? man ska väl kunna reda ut efteråt? jag vet ingenting längre. jag behöver tid för mig själv... jag behöver tänka på vad jag vill. när jag lever i ett hem där man ständigt blir nertryckt och inte får någon tid för sig själv är det inget bra... jag vet inte hur jag ska göra längre. jag kan bara längta tills mamma får jobb och tills vi flyttar till killstad. det är min största dröm just nu!
jag har bestämt mig för att flytta hem idag. städa i jourhemmet som jag var så illa tvungen. packa ihop och dra. vare sig det är till mormor, mamma eller angelica i kil. jag är trött på att leva efter andras behov. ingen frågar någonsin hur jag vill ha det. jo det gör dem kanske, men det är bara tomma frågor utan medkänsla... och enligt mig kvittar det totalt då. jag är är faktiskt SoL placerad, alltså frivilligt, och kan när jag vill, hur jag vill bara dra. dem jävlarna ska fan inte tjäna mer pengar på mig. och min sista hälsning? ruttna i helvetet.
kramar, eran Ronja


ringa soc fort som f*n



tjena bloggen.

sitter här hon lyssnar på ratt. låten lay it down är så jävla bra! jag behöver lyssnar på snabb rock nu för att jag är så jävla förbannad. jag ska flytta från det där jourhemmet fort som fan. nu tar jag inte mer alltså! igår kväll glömde jag ringa till dem när jag skulle till mormor. jag trodde inte att det var så speciellt viktigt eftersom jag hade varken städ eller mat dag, så det är väl klart att jag kommer hem sent som vanligt! när jag kommer hem öppnar kerstin dörren och ställer sig i ansiktet på mig och frågar varför jag kommer hem nu... jag bara: varför inte? ja, det hade vi tydligen inte gjort upp. men vafan man behöver väl inte berätta vart fan man är varje gång?! så går jag upp för trappen så säger thomas. det blir väckning klockan 07:00 i fortsättningen varje morgon. jag bara MEN FÖR I HELVETE tänkte jag! man kan väl få en varning före? nej, här blir det bestraffning efter första misstaget. jag har inte gjort mer än att ha skött mig sedan jag flyttade dit. visst, jag kanske har varit lite grinig ibland, men jag har i alla fall gjort som dem har sagt! medan andra som bor där missar bussar ständigt m.m. det är fan inte rättvisst! så när chanelle kommer ska jag ladda min mobil, för hon har min laddare, och sedan låna bibliotekets telefon för att ringa soc. jag säger att jag flyttar hem efter helgen! jag kan bo hos mormor eller på soffan och mamma innan mamma flyttar till killstad... det är fan så mycket bättre än att bo på ett ställe där man favoriserar de placerade och behandlar folk orättvisst. skulle fan hellre bo på gatan än att bo där jag bor nu, då är det illa!
förbannade kramar, eran Ronja


scary school



god eftermiddag bloggen.

nu sitter jag hemma hos mormor. för när jag kom till skolan satte jag mig i datasalen för att kolla när jag började. så när jag hade kollat upp det gick jag till lektionen när skulle ha börjat. men hela skolan var helt död! inte en enda människa i hela huset och det var mörkt i hela huset. jag bara: oshit! det är ju faktiskt läskigt att gå i tomma skolor efter skoltid, dessutom gamla skolor. man är ju så vad vid att det härjas och stojas i skolan så kommer man dit och det är helt dött. creepy känsla faktiskt. men jag gick där ensam i mörkret och knackade på alla personal dörrar men det var ingen som var inne där. så jag gick upp ditt andra våningen för att kolla om det var lika mörkt och tomt där. det var det. så jag stod stilla, sucka och tänkte ett tag... då känner jag att det står någon bakom mig och iakttar mig så jag vänder mig bakåt. INGEN DÄR! jag skojar inte, jag försökte gå lungt ut men var tvungen att springa ner för trapporna. två steg i taget! väl längst ner i "tornet" så var båda dörrarna låsta. första dörren tog as lång tid innan jag fick upp. det kändes som en evighet och hjärtat dog typ! haha. väl ute tog jag en cigg, gick till stora torget, tog bussen till mamma och väl där väckte jag mamma med dörrklockan. hon berättade att hon hade lämnat in datorn för rensning... så jag åt där och sedan skjutsade mamma gullet mig till mormor. jag har nördat sims 2 i några timmar nu och ska nog fortsätta med det snart tänkte jag... men först cigg och promenad med mormor!
kramar, eran Ronja


fint vädeeeer


ett litet musik tips: lorentz & m. sakarias - garagemode!

gud vad underbart det är med fint väder, man blir liksom på så himla bra humör! nej, jag ville bara informara er om att det. nu ska jag lyssna klart på "dansar i månens sken" med suzzies orkester (så förbannat bra) och sedan ska jag ut och ta en röjk. det blir bra det :)
många soliga kramar, eran Ronja


en timme för tidig



det kallas väl bara otur?
alltså jag var helt bombsäker på att jag skulle börja 08:30 i dag. men gjorde jag det? svar: nej. men det som ännu roligare är att jag slutar 11.10! det är väl bra ovärt? jag menar att överhuvudtaget gå till skolan. men jag behöver alla närvaro jag kan få. gud, med tanke på närvaro kom jag på första gången jag fick betyg. ni vet man får ju 10p för ett G, 15p för ett VG och 20p för ett MVG. i slutet på första terminen i åttan hade jag 10p. ja, jag skojar inte! jag hade IG i alla ämnen förutom ett och det var hemkunskap. det var vid den tiden i livet (haha) som jag och milis hade börjat busa... ni vet, skolka, röka och dricka ibland liksom. så jag hade i alla fall så mycket frånvaro från alla andra lektioner att jag inte ens fick godkänt. det är ju skitlätt att få godkänt liksom. haha! men sånt är livet. glad att jag fick den tiden med milis i alla fall... för ingen kan säga att det inte var roligt, för det var det. big time! i do not regret (:
xoxo, eran Ronja


sitter hos favorit mormor



god kväll bloggen.

det blev inte att jag åkte hem till en kompis efter skolan idag... så jag tänkte att jag åker hem till mormor! det var jätte länge sedan jag var här och jag kände att åka till mormor och nörda lite the sims 2 vore inte fel. det var ju också som sagt längesedan, usch jag kommer ihåg när jag var beroende utav det. tänk er att sitta cirka 5-7 timmar om dagen framför datorn, inte bry sig om något annat. inte undra påatt man blev tjock... så ja, det får man lida av nu. menmen, nästa sommarlov blir det att gå ner cirka 20kg till så kanske man ser ut som man vill sedan. mamma flyttar ju till killstad och där finns det säkert super mycket att göra om ett halvår. då har mamma säkert jobb, vi har säkert skaffat häst och jag och alexander eller någon kompis grillar ute eller ligger nere i badet. fatta vilken dröm det skulle vara! jag menar, drömma är ju alla fall tillåtet. nej, nu ska jag nog ut och röka för att sedan vara lite social med mormor. usch,hon har det nog inte lätt nu när min moster brita i norge ligge inne på sjukhuset igen. hon hade ju bröstcancer nyss och fick operera bort bröstet. antagligen hade det blivit någon infektion igen, jag vågar inte fråga så mycket om det. är nog bäst så oxå!
xoxo, eran Ronja


mycket skolarbete



hej bloggen.

nu är det väldigt mycket skolarbete at the moment. inget som jag är speciellt van vid men det funkar nog, eftersom jag jobbar väldigt fort med allt. idag har jag prov i samhällskunskap och case inlämning... provet är jag hyfsat påläst med och caset är snart klart. efter skolan åker jag nog till mormor och rå nördar sims2. något lilla knäppa jag har saknat faktiskt, haha! nej nu blir det att jobba klart på caset. oj, nu insåg jag att det blev ett mycket kort inlägg. so what?!
puss på er alla, eran Ronja


filmen 2012 med pappa



hej bloggis.
igår träffade jag ju pappa för första gången på cirka tre månader vilket är fett lång tid. vi träffades utanför entrén och jag var först dit. jag hade så himla ont i magen och när jag såg honom var det som om allt släppte. många tårar ville tränga fram i ögonen men dem fick inte lov att komma fram. "mötet" var lite stelt i början men det var inget obehag eller något. vi käkade lite mat på mc donalds och det var jättemysigt. sedan gick vi ut och tog en smoke för att sedan köpa godis till filmen. och förlåt men, JÄVLAR, vad bra film! aldrig varit med om dess like. så jävla trovärdig och man satt på helspänn hela tiden. verkligen en film för personer med adhd skämt åsido för att man satt verkligen på helspänn flera gånger. och när man slappnade av och suckade ut skrattade pappa bara. haha! verkligen en jättebra film, för det var mycket händelser, mycket kärlek och mycket humor faktiskt. det hade jag inte förväntat mig men nej, filmen får en femma av fem möjliga :)
xoxo, eran Ronja


korn in my...



ja, vem älskar inte bandet korn? dem äger vetni, haha! nej men nu är sitter jag här och är faktiskt hyfsat irriterad. varför? jo, för att varför ska man vara jourhem om man inte har tid för barnen?! här sitter jag och börjar inte skolan förens efter halv tolv typ två dagar i veckan men jag måste ändå gå upp snortidigt för att jourpäronen ska jobba? jag får liksom inte ihop det... dem får pengar för att vi ska bo där, för att vi ska äta där, för att vi ska få skjuts, alltså bensin pengar etc. men vad får vi då? jo vi får mat och eget rum... personligen tycker jag att vi borde få som i en vanlig familj: mat, rum, skjuts, sovmornar när skolan börjar sent, dator, tillgång till telefon och ja, det mesta som ens egna familj har. vi får inget! ah, föröutom de två första då. men jag flyttar väl snart också. ska faktiskt ringa soc idag hade jag tänkt...
kramar, eran Ronja


novell



godmorgon bloggen!

idag på morgonen när jag stod och väntade bussen kom, som tur var, rebecca. hon berättade att det var idag vi skulle skriva svenska novellen i skolan. redan klocka halv nio! tur att hon sa det för annars hade jag gått till psykologin och ingen hade varit där. då hade jag säkert hamnat här. sitter med chanelle brevid och hon skriver novellen nu i stället för hon hade glömt att vi skulle göra den i aulan, glömde ju jag också då men jag fick i alla fall tips om det. min novell handlade, kortfattat, om en kille som heter david och en tjej som heter sarah. de bodde i ett utav new yorks slumområden och varje dag var en jakt på pengar, en morgon hittar dem en död kropp i en utav soporna nära deras sovplats. det är presidentens son, de får hittelön och sedan får man tänka på själv vad dem gör för pengarna. novellen fick bara vara på max 500 ord och temat var pengar. att man skulle skriva novellen var obligatorisk men det betygsätts inte, sjukt, enligt mig. men man man vinna pengar, hoppas novell berörde då så man kan vinna lite pengar till attt köpa julklappar för. nu ska chanelle och jag gå och käka mat sedan lämna novellen. vi hörs sedan!
kramar, eran Ronja


pratade med papi nyss...



hej bloggen.

pappa ringde mig nyss. började ju nästan gråta såklart men jag klarade mig... trodde vi skulle prata mer och "catch up some time togheter" men det blev inte så. det lät som han jobbade och så men vi gjorde i alla fall upp att vi skulle gå på bio i morgon och jag ska vara vid bion 16:30. det var typ allt? tycker ni det är konstigt eller helt okej? tror nog att han vill ta allt i morgon innan bion i stället. är nog ganska bra det!
har nyss kollat på häst hoppning ifrån stuttgart också. jag tror rolf-göran bengtsson kom 3:a. han han en sjujävla känsla alltså. riktigt duktig! han hoppade casall la silla vilken är en jättefin häst. rolf-göran skulle ha haft mammas peppe han, dem hade kommit långt dem. men nu är livet som det är och ja... detta blir väl mitt sista inlägg för i dag. håll er uppdaterade för att läsa om mötet med pappa i morgon.
goa kramar, eran Ronja


yes, en hel vit blogg!



wihooooo!
nu har jag fixat en hel vit blogg. en sådan som jag har velat ha länge. det är ju så mycket mer stilrenare. erkänn folks? får se hur länge jag trivs med det då... nu blev det många inlägg på en och samma gång, men det blir ju bara mer för er att läsa. eller hur? nu sitter jag och väntar på att emuuul ska ringa. sen så tycker jag att jag är värd en cigg för mitt lyckande. tihi.
kramar, eran Ronja


men vafan!

nej som ni säkert vet vid tillfället blir jag cp arg när jag inte får som jag vill! och nu vill inte blogg designen bli som jag vill... arrgh! så jag bytte tillbaka till den gamla designen och bryr mig längre mer om det -.- och med tanke på att jag blir arg lätt, bli inte förvånade om ni klickar in hit och ser ett argt inlägg med massa fula ord i. jag menar inte det jag varken skriver eller säger när jag är arg. men som tur är inte mina aggressioner såna här "slå sönder arg" fasoner. utan jag jävligt arg på mitt sätt bara... impulser fan!
xoxo, eran Ronja


schleeeeten



godmorgon bloggen.

ja, idag är jag väldigt sliten. jag har ingen aning om varför. eller jo, en aning! och det är väl bara för att jag gjorde annat än att sitta vid datorn igår. det är jag glad över, haha. idag blir det nog inte att göra så mycket. jag väntar på att pappsi ska ringa. nervös? ja! menmen, det går nog bra. jag har väl erat stöd right? jag gjorde om bloggen lite idag också. blev trött på den jag hade. jag håller på att fixa med koder och liknande och jag har fått den rubriken jag vill ha men den rubriken jag fick blev oxå rubrik på inläggsrubrikerna. det gillas inte kan jag ju säga. men jag får ta och trixa och fixa lite mer. det gäller att bara ha tålmod!
kramar, eran Ronja


klockan är 00:04 och...



...jag kom nyss hem! har varit ute och åkt en fett stor epa med amanda westerling gumsan. det var kul! jag har sett den epan ett antal gånger och tänkt, den är stor. haha, men jag har i alla fall åkt med den nu. kul var det. när vi skulle ta kiss paus och allt och amanda trampa i vattenpölar och knäade mossan, hahaha! men det mindre roliga var att jag tappade mitt buss kort. som tur var åkte amanda och grabbarna tillbaka för att leta efter det, när dem hade släppt av mig i kil hos angelica. amanda är ju såg ägd och hittar det! hon är fan en ängel hon :) träffade ju som sagt angelica i kil. var kul att umgås med henne, eftersom vi inte träffats på länge. sedan kom mamma och hämtade mig och där var kvällen slut. haha!
godnatt kramar, eran Ronja


bästa lyckodagen ever!



tjenare bloggen

sitter nu här och käkar lussebullar, dricker cider och lyssnar på queen med hög volym (hoppas inte grannarna klagar, hehe). idag har det hänt så underbart mycket bra. pappa mejlade mig i morse och frågade om vi skulle kgå på bio tillsammans nästa vecka. fatta vad glad jag blev eller? bara från ingenstans liksom, jag skojar inte; jag grät floder! så han ska ringa mig i morgon, och det är helt sjukt men jag är nervös! nervös för att prata med min egen pappa... ska det vara så? ah, nej jag vet inte. sedan idag vid lunch åkte mamma och jag ut till killstad. ni vet huset vi ska hyra där. alltså, jag fattar inte hur dem som bodde där innan bara kunde dra?! det är så fruktansvärt mycket jobb och bråte som legat där länge som ska slängas. och vems jobb blir det? vårat så klart. ja, det är surt. men jag slår vad om att när allt är klart kommer det blir världens smultronställe! huset ligger också bara fem minuters gångväg från en nybyggt stall. underbart att kunna ha här där sedan. mamma vill ju visa alla hästmänniskor att hon kan ta fram en riktigt snygg hingst. haha! sedan ska mamma till norge och provjobba, hur länge vet jag inte. men när det blir fast jobb kommer hon jobba två veckor i rad och vara ledig två veckor i rad. fattar ni vad det innebär? 22.000 svenska kronor varje två veckor hon jobbar. vi kommer fan bli rika här ju! men inget är ju säkert ännu så man ska ju inte ropa hej förens man kommit över ån. tihi. allt är så bra idag!
många varma kramar, eran Ronja

ett inlägg borttaget



ja ni läsare.

jag har nu tagit bort ett inlägg för att en viss jävla person ska bli nöjd. får hon aldrig som hon vill så blir det fett stora beskymmer. men nu är det borttaget för att drottningen ska vara glad! man ska tydligen inte få skriva vad man vill i sin egna blogg. är ju fett sjukt fan! men jag kan ju nämna att jag är fett förbannad! och en sak ska den tjejen ha klart för sig. att nästa gång, då rättar jag mig inte efter henne. om hon nu är så himla rädd att bli skriven om på min blogg kan hon ju passa sig för vad hon säger och hur hon agerar. jag vet även att det inte bara är jag som tycker så och att det inte bara jag som är trött på hur hon beter sig! ja säger inte att jag vill att hon ska försvinna hur mitt liv, för jävlar vilka minnen vi har haft. men någonstans borde det ju finnas en spärr för hur mycket man tål som både människa och vänn. men nu är det slut på det och jag hoppas det blir ändring. annars skiter jag nästan i vilket!
en förbannad jävla kram, eran Ronja


spotify is the shit!



god lunch bloggen (känns som jag alltid börjar så...)

jag är skit glad nu! jag har fått hjälp av en cyber-kompis att ladda ner spotify gratis och det är inte bara prov. utan it stays for ever. älskart! så nu är det så att jag tänker säga: dissa youtube för fan, spotify är det "nya"! det som är fruktansvärt synd bara är att det finns inga metallica låtar utan medlemmarna i metallica har avböjd att sälja sina låtar till spotify. så det är väl enda gången jag få gå in på youtube då. annars finns nästan allt på spotify. jag har inte tänkt så mycket på det eftersom jag trodde att det var dyrt. men det var det ju inte, så nu har jag zebastian att tacka! ladda ner det ni med.
varmar kramisar, eran Ronja


jättebra musik


nicklas strömstedt - om


suzzies orkester - dansar i månens sken

~ låtarna tar en verkligen tillbaka till minnen från yngre dagar <3
xoxo, eran Ronja


romper stomper



god kväll bloggen.

det blev inte filmen "taxi driver" vi hyrde för den fanns inte. då fick jag bara på hjärnan. fan! "romper stomper" måste jag ju för i helvete hyra. när killen i kassan sökte på filmen kände jag bara: nej det finns säkert inte heller. men det gjorde den! gud, jag fick nästan en adrenalin kick vet ni! jag satt typ taggad ända vägen hem. och det hade jag all rätt till. den var helt amazing! nazists forever säger jag bara. och russel crowe är ju bara föööör snygg. synd att han var helt vrickad i slutet av filmen bara... men den var en fett värd film! höll nästan på att dö när stackars "bubs" i filmen dog. han var ju allas lilla valp... sen måste jag även säga att jag har aldrig sett så ycket våld i en film som den här. så äkta! alla måste se den, ett måste fan.
många kramisar, eran Ronja


äntligen hos mamma



nu är jag hos mamma igen, det känns som det är evigheter sedan men egentligen är det bara några dagar. vi funderar lite på vad vi ska äta och det blir nog pizza, frågan är bara hemmagjord eller från pizzeria. och jag hoppas innerligt på att det blir från pizzeria. det är inte samma sak med hemmagjord. haha! sedan kanske det blir att hyra film (taxi driver) som handlar om en prostituerad tjej som spelar av jodie foster... jodie foster är en jättebra skådespelare tycker jag. en av mina favoriter för hon kan spela nästan vad som helst. självklart blir det godis till filmen, mums fillibabba! eller vad säger ni? ;)
kramar, eran Ronja


trött på att bli orättvist behandlad.



vart jag än vänder mig, vart jag än går så får jag bara skit ändå... jag försöker bättra mig och sådant, men nu i detta fallet är det inte mig det är fel på anser jag. det är aldrig ens fel att två bråkar och det vet jag. fast nu är jag förbannat trött på att rätta mig efter andra. om det alltid är jag som ska ändra mig för andra, då är jag inte med på det längre! vill ni umgås med mig så får ni stå ut med den jag är!
kramar, eran besvikna Ronja.


filipstad i sorg.


vila i frid, eveline östlund...

hej bloggen.
jag kan inte säga annat än att det är ofattbart och fruktansvärt. en tjej som jag har gått på samma med i filipstad har omkommit i en bilolycka. hon var en mycket populär tjej och det var många som kände henne. jag kände henne inte men jag har pratat med henne många gånger och hon verkade jättetrevlig! det är så himla hemskt det som har inträffat! men mest synd är det nog om hennes lillasyster som inte bara har förlorat sin syster utan också några år innan förlorade sin bror. nu är hon alltså ensam barn... det måste vara himla svårt för henne nu alltså. bilen eveline åkte med kördes tydligen av en 20årig tjej som fick lindriga skador. hemskt det borde vara för henne! att ha överlevt men att leva med skuldkänslorna att hon har dödat sin kompis. självklart var det ju en olycka men ändå. bilen hade tydligen fått sladd och voltat. eveline hade tydligen blivit så illa fastklämd att hon hade dött utav skadorna till sjukhuset. polisen hade till och med spärra hela vägen från filipstad till karlstad för att dem skulle komma fram så fort som möjligt. men det räckte tyvärr inte det heller...
vila i frid eveline östlund.
sorgsna kramar, eran Ronja

uppdaterat 19 nov - 10:50 ~ tydligen så har evelines syster en till storasyster och en till lillasyster...


lycklig, glad och allmänt underbart



underbar dag!
jag vet inte, men det känns som jag går på lyckodroger eller något (och nej, självklart har jag inte tagit något!) men allt känns så jävla underbart nu! även om det är pissväder så är hela jag som en solsatråle idag. vet inte vad det beror på heller med det är nog för att jag äntligen har buss och tåg kort nu. men på tal om droger innan så älskar jag att lyssna på kesha! eller hur låter det blattigt men det är en vit som sjunger. haha! hon är typ alltid påtänd och jag älskar hennes röst. så förförande och gó attityd! ger er lite låttips nu medan jag själv lyssnar på henne.


heart fall out


run devil run


boots and boys


tik tok

tik tok har ni ju redan hört om ni har följt min blogg. men den, boots och heart låtarna är där man hör mest att hon är påtänd. det spelar ju egentligen ingen roll om hon är det eller inte. men ni som känner mig vet ju att jag gillar sånt. eller är intresserad av droger i stort sett.
kramar eran, Ronja


äntligen!



tack söta, älskade och bästa mamma!

mamma köpte ett fruktansvärt dyrt (i min värld iaf) månadskort till mig idag. jag har velat haft ett sådant hur länge som helst nu och idag fick jag det äntligen. med det kan jag åka hur mycket jag vill, vart jag vill och när jag vill inom hela värmland med både buss och tåg. det är ju jättebra för då tar jag mig ju till stall celcino där chanelle har sin häst och där min blivande sköthäst är väldigt enkelt. utan att behöva planera med pengar och skit! nej, det här var en väldigt lyckad dag till slut.
xoxo, eran Ronja


förbannat trött på det här!



att ständigt bli nertryckt när man inte har gjort ett skit. ni är jävligt otrevliga och behandlar mig som skit, så kommer ni där och tror att jag ska vara schysst tillbaka? nej för i helvete. då tror ni jävligt fel! är det mitt fel att jag är svårväckt? ja, för jag är ju faktiskt 16år. men nu är det så här att ni kan väl fråga varför jag är så trött på morgonen? jag kanske har sovit. kanske inte så jävla lätt att vakna på morgonen när man vaknar cirka 4 gånger på natten?! och ett antal gånger är på grund av mardrömmar. nej för fan! tänk snäppet längre. vill ni att jag ska vara trevliga mot er, då fan är den ni som ska börja vara trevliga mot mig!
KÄNN ER TRÄFFADE FÖR FAN!


13 år och mördare!



hej bloggen.

usch vad ledsen i ögat jag är nu. tittade nyss en snutt på en repris "ungdomsfängelset" som gick svt. det handlar om unga som sitter i fängelse i ryssland. där sitter alltså små pojkar som vid 7-14 års ålder har mördat någon! det var en pojke på kanske 13år som berättade hur han och hans kompisar hade tagit ett slaggblock och slagit en kille i bakhuvudet bara för att hämnas. hans mamma (den mördades) sa att dem hittade honom sen grävd med hjälp av en polis hund. då fanns inte hans halva käke. antagligen hade en kråka hackat sönder ena halvan och släpat bort den. det fanns även vittnen på när dem hade grävt ner honom och dem sa att killens ena öga hängde ner för ena kinden! tänk er att var 13 år och ha mördat någon på det viset!

självklart föds ju ingen elak utan många hade verkligen hemska familjehistorier. det var en som hade en mamma som hade supit för mycket en kväll och hade blivit alkohol förgiftad. då hade hennes supar kompisar hällt bensin över henne när hon var däckad för att sedan tända eld på henne! och en kille på kanske åtta år (vet inte vad han hade gjort för att sitta i fängelset) satt och grät när han berättade hur hans pappa bara hade stuckit...

mamman till den mördade killen nämnde att hon tycker inte att dem var barn, utan dem var monster! klart det ligger något i det men som sagt. ingen föds elak!

nu när jag har sett den här dokumentären tycker jag ryssland är förjävligt! här är introduktionen till programmet:

"Rysk dokumentär från 2007. Anstalten ligger på den ryska landsbygden, där livet bakom galler kan vara ett bättre alternativ än att bli frisläppt. Internerna är pojkar under 14 år, några dömda för stöld, andra för våldtäkt eller mord. Fängelset ger dem något inte många av dem haft; kläder och mat, skola och idrott. De kan för första gången på länge vara det de är, barn"
kramar från en upprörd Ronja


good morning



godmorgon alla glad!

jag har egentligen inte så mycket att skriva om men jag kan ju berätta att jag är glad idag. varför vet jag inte? ni vet ibland kan man ju vakna och känna: det här är en bra dag. men även tvärtom och det vill vi ju inte ska hända. min förkylning har inte släppt ännu. det är lite jobbigt, för nu har slemhostan gått över till rethosta. eller "rökhosta" som mamma säger. whatever säger jag, hosta som hosta :)
glada kramisar, eran Ronja


mötley crüe ryck

nu har jag fått ett mötley crüe ryck och sitter bara och lyssnar på dem. de är så himla bra så jag tror jag svimmar. inte bara bra heller, utan så fruktansvärt snygga! nikki sixx är ju dröm mannen helt klart. sen kommer vince neil och tommy lee. sist kommer ju mick mars men han är ju bara ett freak, haha. det som är synd är ju att mick mars ville framstå som ett freak också... menmen. så nu blir det massa musik tips för er skull, känn dig tvingad att lyssna. haha! längre ner ser ni en bild på dem också :)


same ol' situation


live wire


dr. feelgood


kickstart my heart


wild side


louder than hell


home sweet home


girls, girl, girls


you're all i need


don't go away mad (just go away)

här kommer en bild på snyggingarna också!


xoxo, eran Ronja

deppar till fin musik


det är tillåtet att vara deprimerad...


god mat


bjuder på en överviktig fetma bild...


tjenare bloggen!
idag har det hänt mer än vad det brukar i mitt liv. alltså inte mycket alls, men lite! jag och agneta åkte först till lamberget för att morgan skulle visa sitt hus han håller på och renoverar. han har flyttat huset ändå från sysslebäck till lamberget för att reparera och fixa det, för att sedan flytta tillbaka det till sysslebäck. visste knappt att man kunde flytta hus. men jo, det kan man. dem ska göra en stug-by i sysslebäck så det huset är ett utav dem tre (till att börja med) som ska hyras ut. sedan åkte vi med morgans mamma och släppte av henne vid bergvik. efter det var det raka vägen hem för att laga korvstroganoff. finns det något godare? :)
många kramar, eran Ronja


jag åt hästchorizo!!!!!!



oh shit, oh my god, oh lord!

helvete vilket dåligt samvete jag har nu! jag och agneta var med morgans mamma på maxi, bergvik. klart att på fredagar så är det typ test grejer som man får äta... så vi testade först bröd. senare längre fram fick man testa korv. så jag tog en slags falukorv på en tandsticka och ja den var faktiskt ganska god. så i alla fall skyndade jag att ta en annars sort korv för det var så mycket folk bakom oss. jag tog en chorizo och efter två tuggor ser jag ett "ä" på förpackningen! jag nästan skrek ut, faaaaan! jag äter häst! helvete, helvete, helvete! ta mig bort från denna planet och mina synder. jag har käkat en bit korv... agneta och tanten som satt i disken började småflina medan jag bara stod där med öppen mun och vägrade ta en tugga till. jag och chanelle hade ju fan kollat på häst avlivning på internet bara några timmar innan. vi såg ju dödsryckningar och allt! så sitter jag med hästkorv i munnen. desperat letade jag efter en papperskorg men förjäves. jag hittade ingen! så jag svalde min förbannade häst korv och tog snabbt en falukorvs bit till för att få en annan smak i munnen... och nej, häst var fan inte gott! det smakade inte friskt...
förbannande kramar, eran Ronja


metallica forever!






den här låten är bara so me <3

meningar som:
- dream the same thing every night.
- sleep my friend and you will see, that dream is my reality.
- they keep me locked up in this cage, can't they why my
  brain says rage?
- sanitarium, just leave me alone.
- whisper things into my brain, assuring me that i'm insane.
- they think our heads are in their hands, but violent use
  brings violent plans.
- they see it right, they see it well, but they think this saves
  us from our hell.
- mirror stares back hard

allt är bara så mig...
kramar, eran Ronja

agnetas jobb



tjenare bloggen.
nu sitter jag för tillfället på agnetas jobb. jag kom väl hit för cirka en timme sedan och ska nog sitta här i ungefär en timme till. vi fick nyss fika också. havrekakor, dammsugare och en slags bullkrans, smaskens. hehe! nu känns livet på topp. det gör det alltid när man kommer till agneta och morgan... vi ska inte göra något annat än att bara mysa, laga mat och kanske glutta film. alltid så härligt! hoppas det blir att glida lite i mercan också. det är livet det!
kramar, eran Ronja


meningslöst.


morgans mercedes benz :)

allt är hopplöst! men skit i det.
jag är i alla fall dyng sjuk som vi säger här i karlstad. jag sitter och hostar upp snorklumpar stup i ett och vänster näsborre vägrar sluta rinna. det är bombsäkert bara för att det är fredag den 13:e idag. palla, säger jag bara! jag börjar inte skolan förens om cirka en halvtimme och jag tänker sitta här tills dess. finns fan inget annat att göra. jag lyssnar på depp musik och vill bara till mamma. jag fattar inte, jag har ALDRIG haft hemlängtan förut! orkar inte bry mig heller... allt känns så jävla hopplöst!

jag kunde inte somna i går heller. ni vet paranormal activity som chanelle och jag såg. alltså ja, den var skitdålig men det var två-tre scener i filmen som var så sjukt läskiga. så jag fick ringa mamma igår kväll för jag inte kunde somna. det hjälpte typ...

idag är det dags för angeta och morgon i avlastningshemmet också. jag längtar så sjukt mycket. och gissa vad morgan har!!! HAN HAR EN MERCEDES CL600 MED V12:a (!) MOTOR PLUS DUBBEL TURBO! FATTA ATT HAN HAR 632 HK I DEN ELLER?! ACCELERERAR FRÅN 0-100KM/H PÅ 3 SEK! den har jag nästan bestämt att jag bara måste åka i igen. i alla fall fort! hehe. får prata med honom...
kram på alla läsare, eran Ronja


lugnat ner mig men fortfarande upp i varv



god kväll bloggen.

ja hur går det till? ja, att man är lugn men ändå uppe i varv. det kan ni faktiskt få tänka ut lite själva. här sitter jag och lyssnar på en jättebra låt av "ke$ha" som heter "run devil run" har ni inte hört henne innan kan jag ju tipsa er om att lyssna på "tik tok" först. för den låten fastnar man direkt för! jag sitter i alla fall nu hos mormor och har nyss nördat sims2 och käkat lite glass. om typ 20min ska jag gå iväg till busshållplatsen för att åka tillbaka till jourhemmet. på tal om det, tycker inte ni att det är lite sjukt att alla soc hem (spelar ingen roll vilken typ av hem) tjänar så fruktansvärt mycket pengar för att det ska gå till barnen som bor där. men barnen som bor där får inte ett skit! dem får ingen skjuts, dem får inga fick pengar. dem får i stort sett bara mat. så har det i alla fall varit för mig som har bott på 5 hem. nej nu överdrev jag! det är bara två hem som dem har varit snåla på. men det sjuka är att dem rika är oftast dem som inte ställer upp med pengar m.m... är det för att tjäna pengar på oss ungdomar? för de kan ju inte ha viljan att hjälpa oss? så om det inte är för att tjäna pengar på oss, vad är det då? ja, mycket frågor men inga JÄVLA svar... börjar tröttna nu! man kan säga att jag är på jourhemmet bara för att ha någonstans att sova. jag ändrar ju inte inställning där. jag står fast vid vem jag är... det sjuk är att ingen fattar ju att det bästa vore ju att hjälpa mig skaffa lägenhet, ingen verkar ju fatta att på så sätt slipper dem betala pengar till de familjer som ändå inte bryr sig om oss! sveriges samhälle är trööögt!
kramar, eran Ronja


arg, grinig och allmänt förbannad!

nu ni jävlar slår det snart hus i helvete här alltså. allt var ju så jävla bra tills jag får ett sms... på det sms:et kommer buss biljetten!!!!!!!!! SÅ JÄVLA FÖRBAAAAANNNNNNNAAAAAD! här har jag skickat cirka 7-8 sms för att få den där jävla biljetten IGÅÅÅÅR men den kommer inte förens nu!!!! 60-70 FUCKING SPÄNN BARA DROGS FRÅN KORTET! JAG HAR FAN INTE RÅD ATT FYLLA PÅ IGEN!!!! INTE MAMMA HELLER! INTE MORMOR HELLER! PAPPA BRYR SIG INTE! om inte jag hittar en jävla boxingpåse ELLER VAD FAN DET HETER så slår jag nog sönder datorn snart! för msn funkar inte!!! jag fattar inte ett skit på ÖFA;n och jag FÅR ALDRIG HJÄLP!!!!!!!!!!! snart sticker jag!!!! jävla förbannades, helvetes, satans skitttt!

tack för att jag fick skriva av mig. nu ska jag gå och slå något så ska jag gråta en skvätt sedan.
adjö!


snart jul fan

ja ni, herregud. nu är det inte långt kvar till julafton. men det är väl lite dags att göra en önskelista. inte för att jag förväntar mig få något. i alla fall inte från mamma eller pappa. för pappa har jag ju svikit och har ingen kontakt med. sen har ju inte mamma några pengar alls och hon spenderade ju nästan 20 000 på mig i somras för hästen så henne VILL jag INTE ha något ifrån alls. det räcker med det jag har fått i år. men annars önskar jag mig typ detta:

1.

en häst såklart, så jag kommer bort från skiten och håller mig sysselsatt.

2.


en bra fungerande mobil, och vilka mobiler håller inte längre än nokia?
nokia är bra! dem ser helt okej ut oxå :)

3.


vilken männsika skulle inte kunna motstå en amstaff? en sådan här
hund har jag velat haft sedan jag var typ 12år och det står jag fast vid.

4.

jag skulle vilja ha ett 300mm objektiv till min nikon d40 men jag vet
inte om det skulle spela någon roll. en önskan i alla fall?

5.

 
ett par hockeyrör skulle ju inte sitta fel heller. men det har kerstin och
thomas hemma. dem sa att dem skulle tänka på om jag fick köpa dem.

6.

en charles owen - wellington classic och min ryttar outfit
är komplett enligt mig :)



ja, nu har ni fått en liten insikt om vad jag önskar mig. det mesta jag önskar mig är ju så jävla dyrt så det förstår jag ju om jag inte kommer få. men pappa sa alltid: det är ju aldrig fel att drömma... så det kör jag på nu.
herrah bloggen, eran Ronja


pjuuuh vilken tuur.



hej hopp gummisnopp bloggen!


nu är jag inte förbannad längre. utan jag är fruktansvärt lycklig! jätteglad över att jag slapp betala cirka 120kr för att se den sketna filmen "paranormal activity"... chanelle och jag hittade hela filmen på internet och satt och glutta på den hela rasten. det var så dålig så jag spyr. hahaha! det hände inte ett skit och den filmen vad klassad som läskigast i världen detta år. det var en blandning mellan "the blair witch project" och "exorsisten" vilka jag båda tycker är så fruktansvärt dåliga. jag nu är jag verkligen glad att jag slapp betala 120kr för det skiten!
so long, eran Ronja


så jävla förbannad!

filmen som jag, chanelle, tobbe och kanske emil skulle ha gått på i morgon kväll visas inte i karlstad! det är ju för fan helt sjukt! så himla förbannad är jag. inte nog med att det inte gick att boka via internet, så jag och chanelle fick sitta i telefonen i cirka en halvtimme för att 21 personer innan oss var i kön.... ärligt denna filmen är ju en som jag vill se så jävla mycket! jag menar, den är klassad som världens läskigaste. utan att det är en massa råa scener som i saw typ. en fet jävla "fan" också!

och nu skiter jag i om film klippet ligger utanför linjen på själva bloggen -.-
inga kramar från eran Ronja idag tyvärr...



bup som sagt...



tjenis penis alla!
nu sitter jag och käkar åse glass... jag har nyss kommit hem från bup-mötet och ska jag vara ärlig kommer jag inte ihåg vad vi pratade om. det gamla vanliga antagligen, typ att 70% av orsaken att jag mår dåligt är för att mamma och pappa inte pratar med varandra. men det är ju mest ointressant för det finns ju inget att göra åt det. och om ni inte vet det så säger jag bara att jag hatar att sitta och prata om saker som man inte kan förbättra eller förändra ett skit! värre saker finns inte, jag menar vad är det för mening att vika ut hela sitt privatliv till inget nytta? ingen jävla mening alls! så jag var mest upptagen med att vika pappersflygplan och papperloppor... när vi var klara ville jag mest bara avsluta mötet med att dem skulle få klart för sig att därför jag försökte ta livet av mig två dagar efter julafton är ju bara för att jag hatar min kropp. ja, faktiskt så jävla mycket att jag bara vill dö. men sedan ville dem fortsätta prata om det och självklart blev mamma och jag kvar där i en halvtimme till. sedan tog jag mammas bilnycklar och gick ut till bilen för att röka och lyssna på radion. gött dä!
varma kramar, eran Ronja


jävla h*ra!

herregud bloggen!
shit alltså! jag höll nästan på att göra samma misstag som många andra hästköpare i sverige. jag råkade ut för en annons som linda larsell hade lagt ut. hon hade skrivit att den hade hovbroskförbening men annars var fullt frisk. som tur var berättade chanelle att den människan var inte att lita på. vi letade upp ett klipp på youtube där man verkligen ser att hon ljuger! man kan även se på hennes gästboks inlägg på bloggen där folk har skrivit liknande: "Hur sover du om nätterna?! Nyss köpte du en häst med hovbroskförening och lade ut den som tävlingshäst dagarna efter :s OSERIÖST!". jag håller med dem här människorna till fullo. vad tycker ni om sådana här människor? linda larsell har även varit med på insider på tv3 där hon bråkade med en köpare som hade köpt en sjuk häst... helt sinnesjukt alltihopa. förlåt för ett o organiserat inlägg men sånt här gör mig förbannad!


många kramar, eran Ronja


hardstyle people!





här har ni låten/låtarna (eftersom det är en mix) som jag säkert tror ni giller :)
alots of hugs, your Ronja

skuuulan



hello broes!

sitter nu i skolan och lyssnar på "hardstyle mix 2" från youtube! me love! man vaknar gött för allt dunka dunka liksom. haha! men när jag skulle ta bussen i morse tog jag ju som vanligt mobilen för att skicka ett sms som biljett, (jag vet, sjuka grejer här i karlstad...) men det funkade det inte! jag skickade säkert 6 sms men fick ingen biljett. så jag fick låta första bussen gå förbi, ganska skönt eftersom den var överfull. så kommer i alla fall den andra och självklart skulle det ju vara en surkärring som var chaufför. men hon lät mig åka med ändå. alot of cred to me ;) haha!

idag ska jag till BUP... vet egentligen inte vad vi ska ta upp men jag ska ha mediciner för min adhd i alla fall. det har jag bestämt för nu klarar jag inte av de här jävla utbrotten längre. jag menar visst, jag borde kunna behärska dem eftersom jag vet att jag kan få dem men det går inte! samma sak som när jag var liten och aldrig lärde mig. det är samma visa nu! trött som fan på det. men det ordnar sig säkert. sedan kommer jag säkert få höra massa "gå och ta kontakt med far din", "han älskar dig", "han är inte arg" osv. vad fan vet dem om det?! har dem egna barn eller? nej skulle inte tro det! i alla fall inte dem bbup-tanterna jag hade sist.

nej nu ska jag snart gå och leta upp en IV lärare som ska fixa en snabb kurs i engelska b åt mig. ja, ni vet, jag är ju så skicklig att jag klarar av snabbkurser jag! ironi där... haha!
många kramar, eran Ronja


at grandmas crib



tjenis penis bloggen!

nu sitter jag hemma hos mormor. jag skulle egentligen ha åkt med chanelle till vålberg och följt med henne och kolla på när hon ska hoppträna gållen, men så blev det inte. mycket folk på den träningen som inte gillar mig. dessutom är ju hennes ..... inte speciellt glad i mig. vet egentligen inte varför men så har det blivit i alla fall. mycket synd, för det gör ju bara att jag känner mig mycket mindre välkommen där... men så ligger läget till. hur mår ni?
kramisar, eran Ronja


music make you lose control





denna låten är extremt bra! jag trodde det var mustasch som sjöng den först men det var ju faktiskt sketna nickelback. jag tycker i alla fall att nickelback är mycket dåliga i vanliga fall men denna låten är verkligen något utöver det vanliga. kanske inte så många som vet detta men jag lyssnar faktiskt på rock och hardstyle för det mesta. inte vilken tjej som helst i min ålder som gör det... don't forget i am uniqe. lyssna och njut!
många hårda rock-kramar, eran Ronja


en fucking mygga mitt i vintern?!



tjosan i trosan bloggen (och alla ni som läser).

igår när jag satt och tittade på "kysst av spriten" på tv med jourpäronen kom en helt vanlig mygga! ni vet sådana som lever på sommarn?! jag tänkte inte på den först men det är ju såklart att när den surrar förbi flera gånger blir man ju tillslut förbannad. jag fick inte tag den för att döda men det gjorde thomas eller kerstin senare... jag slår vad om att myggan går på steroider. hur ska den annars ha kunna överlevt?

jag är mycket förvirrad just nu! så mycket skolarbete att jag inte kan hålla humöret uppe alltså. men jag är verkligen glad att jag tar skolarbetet på allvar nu. stolt är bara förnamet. men denna veckan och en till framöver har vi ju ett case som all tid ska läggas på, varje lektion finns det något som man ska fixa med caset. väldigt kul faktiskt! chanelle och jag jobbar ju naturligtvis tillsammans och ska resa till usa i en rosa buss. alla i klassen ska välja ett reseställe och dem ska ha rosa bussar. sjukt va? men det är fruktansvärt ruuuligt.
förlåt för det dåliga uppdateringen igår. det ska bli bättring :)
många kramar, eran Ronja


psykologi = arabiska



hejhej bloggen!

sitter i datasalen och borde egentligen skriva en uppsats om adhd. vi har slutat psykologin och har till vecka 50 att bli klara med olika psykologi uppsatser. endel har valt att skriva om anorexi, bulimi, aggressioner, damp, add, ocd (tvångstankar) m.m. vi får själva välja när vi ska göra den alltså behöver det inte vara på skoltid. det är väldigt skönt för då kan jag göra det en helg hos mamma eller något så jag slipper stress...
psykologi är allmänt arabiska för mig. men när man har en sån bra lärare som roland så blir allt så mycket lättare! visst, han är förbannat vimsig och allmänt slooow men han är bra. mycket konstiga ord finns det. jag menar vilken svensson vet vad korrelationskoefficient betyder?! ja ni, det betyder att man jämför slumpmässiga sval med rätta svar inom iq-test m.m. WOW! jag visste vad det betydde. trodde jag inte. menmen... nu ska jag fortsätta att vänta på chanelle och lyssna på bäst musik.
ciao & kramar, eran Ronja


mysig helg



hejhej bloggen.

nu är det snart dags för mig att dra mig tillbaka till jourhemmet. där har jag ingen dator där jag kan blogga utan jag får ta och blogga i skolan i stället. jag kommer sakna min mamma enormt! idag har jag varit med mamma och peter för att titta på deras blivande hus dem ska hyra. det är ganska ruttet men ändå ganska mysigt. jag kommer få bo i en egen barack. låter väldigt cp men väldigt gött att få ha ett eget litet krypin. hehe. sedan ringde jag farmor nyss, inte hört av henne på jättelänge. nästan ett halvår fan. det är så sjukt. självklart började jag gråta när vi började prata om pappa. hon berättade hur mycket han saknar mig och älskar mig. jag älskar ju såklart honom också men efter allt tjafs och svikande som har varit vågar inte jag ta första steget att ta kontakt med honom på riktigt igen. riktigt jävla jobbigt alltså... när det är farsdag idag och allt!
ledsna kramar, eran Ronja


....





jag är hemskt ledsen, men denna låten är sjukt bra! jag hatar själv hip hop men denna låten är verkligen något extra! bra beat typ och klockren text. jag gillar: "jag kallas big men är ganska kort, borde vara legend inom hip hop, men är bara känd för att rubba pop" (bäst flyt där fan) och "ken sluta rök så vi andra kan andas" (så klockrent i videon). ja kör hårt alltså! hehe.
många kramar, eran Ronja 


ensamt barn i lekparken



godmorgon bloggen.

jag vaknade nyss och gick ut för att ta min morgon cigg. då såg jag en ensam flicka på kanske fyra - fem år i lekparken från balkongen. isch stackars flicka tänkte jag. nu mitt på morgonen kanske hon har varit för tjatig eller likande och blivit utslängd? alltså ni vet så som man kan bli när man är liten. men sedan kanske hon hade valt att gå ut själv. men då tänker man ju: vart har hon sina kompisar? nej, usch är det något jag inte gillar är det att se ett barn ensamt. det kommer fram så mycket hemska känslor från min barndom då. men då är det ju bara att tänka positivt... hon har säkert massa kompisar hemma och ville ut i friska luften själv!

sedan tänkte jag berätta gnälla lite mer om hur jävla ont jag har i hela kroppen! ja, att rida stora hästar är jättekul, men det får man sedan lida av efteråt om man är otränad också. haha.  jag vaknade först av huvudvärk och snorig i näsan. sedan tror jag att jag skulle vrida lite på kroppen i sängen och jävlar! det bara skrek i hela kroppen- ryggen, axlarna, låren. ja, you fucking name it! haha.

funderar på att åka och hälsa på farmor idag. hon blev ju lite undanskuffad när pappa och jag inte hade kontakten mer. jag fick ett mejl utav henne för typ en vecka sedan där det stod att hon saknade mig. då skar det i hjärtat faktiskt. inte det att jag har glömt henne för det har jag verkligen inte. nej, utan det är att jag inte har haft tid att kontakta henne. det har varit så mycket på sista tiden att det har bara inte blivit av. så tänker man ju som så också att hon kanske tror jag skiter i henne? nej, så får det inte vara! ändring blir.
många godmorgon kramar, eran Ronja


fett värd dag!



godkväll mitt i natten bloggen, haha.
denna har dagen inte varit mer än bra, förutom lite tjafs med ni vet "säga upp kontakten killen"... nu har jag i alla fall raderat honom från allt som finns. msn, bilddagboken, mobilen. ja, you name it! jag orkar inte med lögnare. han fick sina chanser med att bättra sig men inget hände. same same. men skit samma. dagen har spenderats med bästa mamma, chanelle och tobbe. jag red ju chanelles häst vid lunch och det gick jättebra. men han är låst i höger så det är mycket arbete som gäller där. det är ju som sagt en stor häst att rida men detta ska nog allt gå bra, tihi.

när vi kom hem till chanelle tillslut gick vi nästan direkt och käka pizza. jag fick ju en hundring av mamma och man får ju inte vara rik allt för länge. sedan tipsade tobbe om en kille som tydligen är lika crazy som mig. han ser ju inte dålig ut heller om jag säger så. i alla fall inte på bilder. men vem vet? jag tror inte det blir något. fast kompis är ju bra det med. sitter i alla fall med pirr i kroppen för vill ha kontakt med honom nu. vet ju ingenting om honom förutom lite busiga saker som tobbe nämnde. chanelle blev lite små grinig när vi pratade om honom för hon är ju så rädd om mig. gullig är hon! men om chanelle vet vem det är och hon blir små grinig för hon inte vill att jag sätter mig i ännu mer skit kan ni ju tänka er lite hur han är... nej, nu ska jag nog sussa. har haft ont i huvudet, kroppen och armen hela dagen. herregud liksom, att armen aldrig släpper?! blir galen snart fan.
många godnatt kramar, eran Ronja


inget vanligt tonårsliv



hej bloggen!

tänkte berätta varför just jag inte har ett så vanliggt tonårsliv. egentligen vet jag inte vart jag ska börja men jag kan ju säga att mina föräldrar skildes när jag jag var två och ett halvt år. sen dess har mitt liv nog varit väldigt splittrat. mamma och pappa har inte varit dem bästa vännerna om jag säger så. men det har i alla fall funkat tills pappas tjej kom in i bilden. dem kunde dela på att ha mig utan att jag blev inblandad. men åren gick och jag blev äldre. mamma flyttade till skåne när jag var runt sex år så jag flög ner dit själv när jag var sex år på loven ändå tills hon flyttade upp igen. då var jag runt nio. det gick fortfarande bra och jag började väl bo varannan vecka om jag har för mig rätt. det gick helt okej. men sedan flyttade pappa och jag in till stan och jag började ny skola. det var väldigt bra då jag var fruktansvärt mobbad på skolan jag gick på innan. på den nya skolan gick allt bra och jag hade en bra lärare som jag visserligen inte gillade då men hon hade pli på mig. det var nog runt den här tiden jag började fundera på om det var något fel på mig...

jag kommer ihåg en gång när jag och min klasskompis + en till var till badhuset tillsammans. vi lekte och hade oss som vanligt men sedan fick jag för mig att jag skulle trycka ner henne under vattnet på skoj några gånger. hon sa nej flera gånger men jag bara fortsatte även om hon inte fick någon luft! sjukt jag vet. men sedan bestämde hon sig för att ge igen och då tryckte hon ner mig jättelänge undervattnet. jag fick panik och fick ju ingen luft! tillslut kom jag upp till ytan i alla fall och var helt chockad. var det den här skräcken jag utsatte min vänn för?! vi fortsatte leka som vanligt och blev såklart vänner igen men den kvällen kunde jag bara inte sova. jag låg bara och grät och grät. tillslut kom pappa och undrade vad som var fel. jag bara grät och berättade vad som hade hänt... han blev ju såklart besviken eller något men han tröstade mig. jag ställde frågor som: gick födseln rätt till? är du säker på att inget är fel på mig? varför lyssnar jag inte på mina kompisar när dem säger nej? det räcker ju med en gång att säga nej.... pappa visste nog inte vad han skulle säga men skolan gick vidare.

pappa och jag hade nu i princip bott ensamma i cirka 10år då han träffade annalena. jag kommer ihåg när jag och min kompis (kommer inte ihåg vem) stod i fönstret och tjuvkikade från tredje våningen när pappa kom med hans nya tjej. ja, "hon var väl snygg" minns jag att jag tänkte. hon hade tre barn sedan innan. en dotter och två söner. ena dottern och ena brodern skilde det bara ett år emellan och den andra sonen hade flyttat hemifrån redan... jag var tolv år och dem var väl 14 och 15år om jag minns rätt. båda dem rökte och jag kommer ihåg att när vi var hemma hos annalena brukade dem bjuda mig på cigaretter när pappa och annalena inte var hemma. annars gick vi bara över till deras kusin för att ta några bloss. självklart rökte jag bara mun bloss på den tiden. men jag kände något liknande med att fan vad kul livsstil dem har. många kompisar. "mycket" alkohol och dem trivs med deras liv.



jag menar redan då hatade jag mitt liv, eller ja. inte mitt liv men kropp! jag gick och tänkte på självmord varje dag. det hade jag gjort ända sedan jag var nio år. antingen var det väl för att jag inte hade många kompisar och att min mamma var dålig på att visa kärlek. det är ju ändå ganska tungt att ha skilda föräldrar även om man inte vet något bättre. pappa jobbade mycket och mamma var jag inte så mycket hos. varför vet jag inte men mamma var väldigt sträng när jag var liten. ryckte mig i öronen hårt när jag var liten och inte lyssnade. men likadant där som med händelsen i badhuset. jag lärde mig aldrig av mina misstag! det gör fortfarande inte kan jag ju tillägga...

åren gick och en vanlig vardag blev mycket mer komplicerad. jag hade fortfarande inte mycket kompisar. jag började nu 7:an på högstadiet och pappa flyttade ihop med annalena mycket centralt i karlstad. jag hamnade i en ganska bra klass men lärarna var bara råskit! jag var trött på att ständigt komma hem och inte ha något att göra. jag lärde känna lite folk i min paralell klass. en utav dem var milis. hon och jag började busa lite tillsammans. vi började röka, skolka och ja totalt skita i allting. vi drog till kil i stället och umgicks med kompisar. gick in på deras skola utan att vi fick så därifrån blev vi utslängda ett antal gånger, vi accepterade ju inte ett nej? sedan kom min mamma in i bilden...

mamma som aldrig har funnits där innan blev plötsligt väldigt engagerad i mitt liv. klart jag tyckte hon bara kom och klampade sig in i mitt liv. hon hämtade mig från kil många gånger med en arg blick. pappa brukade väl inte ha så mycket att säga till om, jag gjorde ju uppror! det blev många rymningar och polisefterlysningar. jag och milis lärde känna några från grums nu och var ofta hemma hos dem. dem höll smått på med knark och jag provade röka hasch några gånger men jag fick aldrig en kick. så jag ville ha mer! det blev aldrig så... för en gång när jag väntade på killen från grums i karlstad så svänger en silvrig saab upp vid min sida där jag sitter. ut ur bilen stiger en tjej som jag hade varit skötare på hennes häst åt. hon bara: hej ronja! kommer du ihåg mig? klart jag kommer ihåg henne. sedan kommer du upp för mig... hon jobbar ju som polis! shit, det är civilpolisen! nu börjar jag nästan svettas och gråter letar sig upp i halsen. men vad kan jag göra? ingenting. hon börjar söka igenom mig som dem gör på film. jag blir jättegenerad såklart! herregud, jag är ju ingen mördare eller rånare liksom... men så berättade hon i alla fall att jag ska till ett jourhem i olsäter. jaha tänkte jag? ett annat hem. jag hade ju nämligen bott i ett hem innan i kil. men där sabbade jag bort mig för att jag rymde två gånger fast jag trivdes jättemycket! jag fall för grupptrycket helt enkelt... men olsäter då? vart ligger det? dem berättade att det låg i deje. men oh my god! kunde dem inte skicka mig lite längre bort från mina vänner va?

när jag kom fram mitt ute i skogen så fick jag två mackor och sedan var det läggdags. klockan var ju typ halv elva på kvällen... efter ett tag när jag ville tillbaka och träffa mina kompisar och aldrig fick det fattade jag inte varför? det är väl inte mina kompisar som har gjort fel? jag har fått mitt straff nu kan jag få åka tillbaka? men nej, nej, nej och åter nej var svaren på mina frågor. jag hade ju LVU på mig just nu. LVU står för "Lagen om Vård av Unga" och det kan även kallas P12 (paragraf 12). allt detta innebär låst, låst, och åter låst. egntligen skulle jag vara glad för att jag kommit till en familj med hästar istället för en anstalt och varit inlåst. där man inte får gå utanför dörren utan vakt... men jag var inte glad. jag var förbannad! jag ville ju vara hemma och härja! men som tur var hade denna familjen hästar. jag älskade ju hästar och förstod verkligen vad jag hade gått miste om. jag var tretton och hade gett upp min största hobby, hästar. men jag fick en favorit häst där men det flyttade snabbt. lika snabbt som min gamla klasskompis som också bodde på det hemmet. jag var snart ensam och hade inget att göra. men eftersom man bara får bo i ett jourhem i fyra månader innebar det snart flytt för mig också. min social hade letat upp ett familjehem åt mig i filipstad. det var ett jättefint hem med allt som jag drömde om: hund, häst, kaniner, mycket gröna gräsmattor och stor fint hus. dit ville jag flytta och det fick jag. men tankarna ändrades snart...



jag märkte nästan direkt att jag inte passade in i den familjen. det var så mycket regler att jag inte kunde hålla koll på alla. visserligen har jag glömt det mesta nu men jag kan dran upp några: man fick inte ligga i soffan, man fick inte gå in i frysen, man var tvungen att äta med båda besticken och man fick inte gå in till hästen när stalldörren var stängd. så sjuka regler så jag vet inte! där spenderade jag i alla fall ett helt år. året gick ganska fort och jag sa tillslut upp kontakten med alla mina gamla kompisar eftersom jag kände att dem inte brydde sig så mycket. dem ringde aldrig och var helt enkelt inte intresserade utav mig längre. jag gick på skolan i filipstad och missade balen och examen. eller ja, missade och missade. jag valde att inte gå för jag kände att jag inte hörde hemma där. visst, jag hade kompisar på den skolan men det var mest rökkompisar. inte en endaste kompis från skolan följde med mig hem på ett helt år. förutom granntjejen som blev min kompis. så som sagt efter ett år fick jag flytta hem. då flyttade jag hem till mamma för hon var det enda som ville/ha tid med mig...

hos mamma hade jag det super bra i ett helt år. sedan började allt igen. fast denna gången nere i skåne. mammas kompis och hennes familj bor där nere och dem brukade ta emot mig på loven för att jag skulle få kunna komma bort lite. men i alla fall så träffade jag en kille som jag blev tillsammans i typ en vecka. han bodde på behandligshem för drog problem... såklart typiskt mig att hitta en sådan kille. men vi gjorde ju slut och jag åkte ner till skåne igen. då råkade jag dricka mig jättefull på en studentfest men fick en chans till. jag åkte upp till värmland och kom ner till skåne igen... denna gången hade jag gjort upp med mitt ex kompis att vi skulle dumma oss lite på helsingborgsfestivalen. så jag träffade honom och det blev precis som det var tänkt fast värre. han gav mig två piller och eftersom jag hade druckit så blev jag helt borta. det skulle egentligen ha räckt där men det slutade med att vi hamnade på en toa och snortade tjack...

efter det har helvetet brakat lös. jag svek ju pappa med att ha knarkat så jag flyttade från honom för jag klarade inte att bo med dem skulskänslorna. nu har jag ingen kontakt med pappa längre. soc har satt mig på jourhem det jag bor på idag och dem letar i dagens läge efter ett familjehem. vad tycker jag om det? jag vettefan alltså. jag ändrar mig hela tiden, ibland vill jag bo hos mamma och ibland i familjehem. men allra helt vill jag ju flytta hemifrån! starta om på nytt ja, jag skulle kunna klara det!
många kramar, eran Ronja


härligt med helg!


jag hittade en gammal bild på mig och chanellis :)

goodmorning bloggen.
eller hur är det roligt med helg? eller ja, roligt och roligt men fruktansvärt skönt i alla fall. speciellt nu när man har vaccinerat sig och har så grymt ont i armen. men nu spelar det ingen roll om jag har ont armen eller inte för jag ska rida chanelles häst idag ändå. ni vet hästen jag pratade om häromdagen? den stooora, biffiga och snälla? ja, den hästen är underbar alltså. och jädrans vad tur vi har med vädret! sju pus med uppehåll... så idag ska jag göra något annorlunda. chanelle är nämligen så superduper gullig att hon lånar ut gållen till mig för att jag ska få träna inför min mamma. min mamma har ju enorm erfarenhet och sånt så det känns väldigt bra att träna för henne. även om det kan bli massa tjafs. men det är väl klart? mor och dotter fan! haha. nej nu ska jag vakna till lite mer, sitter ju i bara trosor och täcke här vid datorn, sååå sjukt mysigt! mammas underbara frukost väntar, alltså jag lovar. ingen kan göra bättre äggmackor än henne. mumms fillibabba!
glada kramar, eran Ronja


vad tycker ni om bloggen än så länge?



tjenare läsare!

vad tycker ni om bloggen än så länge? jag antar att dem flesta tycker att jag skriver för långa inlägg men det får ni nog stå ut med. har ju ganska mycket på hjärtat som behövs lättas och då är ju det bra att rensa av sig då och då... sedan gör det inget om jag blottar mig för andra, då jag redan dagligen blottar mitt privatliv med allt vad soc heter m.m. ni vet, dem låter en inte hålla inne med speciellt mycket. men vad tycker ni annars? tar jag upp bra saker? är det onödiga saker? jag tar ju liksom upp saker som jag själv tror jag skulle tycka vara kul att läsa om. hoppas ni fortsätter läsa kära besökare! märker att jag får fler och fler besökare varje dag, det glädjer mig enormt. ge gärna förslag på saker att ta upp. annars har jag nog rätt bra fantasi själv. har ganska många saker att ta upp eftersom jag inte lever ett så normalt tonårsliv som sagt. kommentera gärna väldigt mycket också.
tusen kramar, eran Ronja


ey fy fan, nu blir jag rädd



hej bloggen!

jag sitter här med värsta ont i magen. jag tror verkligen på att jorden går under 2012! ni vet den filmen som är ute på bio nu? "2012 - domedagen". det kom nyss upp en reklam om den filmen på tv och så sa jag till mamma:

 - den måste vi se!
hon bara:
- ja, men vet du vad?
- nej?
- det läskiga är att en gammal indiansk stam som har en kalender vid namn "maya-kalendern". den kalender tar slut vid december det året.
- VAAAA?! (det knöt sig i magen).
- mm, dem har haft den kalendern i flera tusen år men den tar slut just då.

fatta vad ont jag har i magen nu då! jag är fett rädd alltså. jag tror verkligen inte på sån skit men när gamla seder och indiander kommer in i bilden, då gillar jag det inte alltså. då är det något som är fel! ni får tro vad ni vill. men detta är min åsikt. och min mamma som är synsk oxå, nej det här oroar mig verkligen. jag kommer inte kunna somna i natt i alla fall... jag kommer tänka på att jag kommer dö utan barn, utan att ha gått ner så mycket jag vill i vikt, utan att ha haft den busiga ungdomen jag vill och jag kommer helt enkelt dö utan att en endaste jävel kommer ihåg mig. för alla andra dör ju också. fett ovärt!!!!
tusenmiljadertvåhundrafyrtiotre varma kramar, eran Ronja


helley bloggis





en fett värd låt! lyssnade på denna med mamma på väg till skolan.
btw, jag älskar min mamma <3

internet förstör allting!



det blir aldrig rätt!

har aldrig ni varit med om att det har blivit missförstånd genom internet? att någon har skrivit en text men inget namn så tror man att det är en själv personen skriver om och att man blir sur för att man nästan är hundra på att det är en själv personen menar? det är fett irriterade! det hände precis nyss. han som jag hade sagt upp vänskapen med hade skrivit en text på msn: du är det finaste som finns <333. jag trodde han skrev om en annan tjej som han ska träffa idag. men han säger själv att det är mig han menar. det blir lite hit och dit för mig eftersom han är väldigt velande i sig själv. jag menar varför skriver han så om han ska till min kommun för att träffa en annan tjej men inte mig? klart man blir fundersam och misstänksam. jag sa nyss till honom i telefon att han får verkligen inte säga att det är mig han menar om det inte är så. jag blir heller inte ledsen om han inte menar mig. för sanning och rakt på sak är prio ett för mig. säg hellre sanningen och gör mig ledsen än ljug mig lycklig. det har jag fått nog av liksom. internet förstör verkligen allting. internet kan verkligen skapa så stora problem nu för tiden! problem som ens aldrig hade behövt uppstå. jag säger som jag alltid har sagt och kommer alltid att säga: 70-talet var mycket bättre! tänk om man hade levt då... vilken lycka!
misstänksamma kramar, eran Ronja 

ps. vänskapen är inte uppsagd längre...


bröt ihop igår kväll



hej bloggen!

usch vad det är mycket i tankarna nu. mycket press överallt och ingenstans.
för det första: jag bröt kontakten med en kompis igår. han har betytt jättemycket för mig, men den sista tiden blev bara för mycket. många lögner och mycket velande. så jag tänkte att jag orkar inte med att bli sårad längre. jag skrev ett sms på sex sidor och skickade iväg. klart jag blev jätteledsen och funderade på vad fan jag hade gjort. men det kanske var det bästa. har så mycket problem runt omkring mig att jag inte klarar av ett till. var tvungen att rensa lite...

för det andra: jag grät väldigt mycket igår kväll. varför vet jag inte? det bara forsade. men det som knäckte mig var nog när kerstin sa: men herregud, du har ju bara dig själv att ta reda på! då svarade jag: ja, men det är nog svårt det. att höra det svaret komma ifrån mig var en tankeställare. jag tror inte det är så lätt att veta vad jag går igenom när jag inte visar mina känslor för fem öre. jag blir bara sur när allt går snett i stället.

för det tredje: alla säger att jag har så mycket med skolan. men vad sjutton vet dem om det? jag är en person som jobbar fruktansvärt fort när det behövs. jag ligger inte efter i något endaste ämne och det vet lärarna också. så är det någon jourhemmet, mamma och mormor ska prata med är det dem i skolan. inte med mig för det gör mig bara ännu mer stressad och pressad.

och för det fjärde: jag har sådana enorma skuldkänslor angående min pappa. jag har svikit honom totalt! det kvittar vad andra säger, om att han är vuxen och om att han har tagit ett barnsligt beslut. det är mitt fel alltihopa! hade jag inte åkt ner till skåne den gången hade allt varit bra. då hade jag fortfarande haft pappa, min dåvarande bästa kompis angelica, mamma hade fortfarade haft sin kompis som hon känt i 30år! kan ni fatta vad jag ställde till med?! är det fel av mig att ständigt gå och tänka på skuldkänslor att allt är mitt fel? ja, det är många frågor jag ställer mig varje dag. men jag såg en skitbra tatuering på killen "deller" i dokumentärserien "inlåst" igår kväll (sista avsnittet, buhuu). det stod: life goes on... något jag behöver få in i min hjärna antar jag...
känsliga kramar, eran Ronja


äckligt fet jag var förut!

VARNING!
här kommer lite bilder på mig från början av sommaren,
känsliga tittare varnas:


(tuttar som ballonger hade jag oxå!)


ingen kommentar fan!


öl är inte gott btw.

lite skillnad är det väl nu? alltså jag ärverkligen inte smal nu! det säger jag inte heller. men jag har i alla fall gått ner ca 14kg. jag vet inte hur jag gjorde. men jag blev kär i somras och tappade aptiten. sedan cyklade jag ju mycket till stallet när jag hade hästen oxå...


det kanske inte synd så bra, men jag har ingen mer helkroppsbild.
är ju inte precis mitt favorit motiv att fota om jag säger så...
kolla bara, mina tuttar har typ försvunnit!
många kramar, eran Ronja.

vaccinerat mig


hej igen bloggis (haha)!

nu sitter jag hemma hos mormor med värk i armen. vi slutade klockan 11.10 idag så jag åkte hem till mormor som jag kerstin och mormor gjorde upp i morse. så jävla förbannat trött på denna planering! varför i helvete får jag inte åka hem till min mamma och mormor när jag vill? det är sjukt fel att man ska ha sådana regler. vet inte ens varför jag har det? menmen. nu har jag i alla fall vaccinerat mig på den där sketna svininfluensan. och nej, jag är inte rädd för influensan för fem öre men jag tänte att jag tar sprutan i alla fall. för personligen gillar jag sprutor. ganska konstigt va? sedan kan man ju bli sjuk på köpet oxå, och då kan man ju stanna hemma från skolan, tihi.
chanelle var inte i skolan idag. lite tråkigt såklart men det gjorde inget. hade ju bara en lektion och då är det ju själv klart att man klarar sig själv. helt okej dag än då länge. lets stay in touch!
mysiga kramar, eran Ronja


skolkorten har kommit!

jag har aldrig varit med om värre skandal i hela mitt liv (jo klart jag har, men känns inte som det nu. haha)! jag ska fan aldrig mer ställa upp på kort om resultaten ska bli så där. tyvärr kommer ni inte få se bilderna (too ugly to be shown!)... men jag skojar inte. på klassfotot som ska ut i katalogen såg jag ut som en jävla alien men bauta öron och blek som en omogen ärta. på det enskilda såg jag ut som jag vet inte vad. såg i alla fall ut som om jag hade underbett fan! nej, nu måsta jag skynda, lektion om 3min.
pussar och kramar, eran Ronja


bästa dagen á la ronja & chanelle



igår vad verkligen den bästa dagen på länge!
det var ju i och för sig världens dåligaste start på dagen, men härom dagen lärde jag mig att dåliga starter innebär bra slut. så det stämmer ju verkligen! tydligen så hade vi ingen öfa igår. så att gå till skolan var ju egentligen väldigt onödigt, men chanelle och jag nörda bloggande ett tag. efter det drog vi till chanelle. efter att ha varit hemma hos henne ett tag tog vi bussen till grums för hon hade glömt mopednycklarna i stallet. så det resulterade att vi fick gå ända till stallet vilket är kanske 4km(!). och det va ju svinkallt. men man blev ju varm fort som tur var... när vi kom fram till stallet så jag fick träffa hennes nya häst. en dansk import på 1.70cm av hopphäst typ. golden cup heter han och är verkligen min typ av häst, men jävlar vilken häst alltså! fick prova att rida honom och man var tvungen att rida hela tiden. han gjorde inget gratis liksom... men det är bara kul! mycket serpentinövningar och samlande är nog bara nyttigt. sedan i alla fall så fick jag rida en bit på vägen hem. annars fick jag gå. som jag gjorde halva vägen dit. och vägen från hennes stall till ridskolan är typ 5-6km! så jag gick nog kanske runt en mil den dagen. bara nyttigt för mig det.
chanelle visade mig massa gamla bilder på mig, OCH JÄVLAR VAD FET JAG VAR! trodde inte det var så illa fan! jag har ju gått ner 14kg och ska gå ner mer, men jag trodde inte dem 14kg:a syntes så mycket. att jag inte blev äcklad av mig själv fan! gross as hell... menmen, inget att haka upp sig på nu. är ju bara glad att jag klarat 14kg hittills.
jag och chanelle filmade jävligt mycket till bloggarna igår oxå! ska se om det går att fixa att få fram hit. men bara om ni vill se såklart? äkta värmlandsk flum!
många soliga kramar, eran Ronja


hösten/vintern?



i väntas tider (på chanelle) kommer ett inlägg.
alltså, jag tycker hösten har varit superduper fin än så länge. förutom de tre regniga dagarna för någon dag sedan. idag lovade vädret fint väder här i karlstad. men just nu är det mulet, svinkallt och blåser så in i helvete! det kan man väl inte kalla bra väder? jag personligen bara älskar vintern. jag menar, då kan man ju i alla fall klä på sig. för på sommarn, när det blir så kallad värmebölja, så kan man ju inte precis gå runt naken... men kunde man det skulle man säkert svettas ändå. plus alla hemska mygg! nej, vintern är min favorit. den är mysig, spelar ingen roll om den är kall (pga kläder), det finns mycket mer aktiviterer att hitta på och att den är mörk.
denna vintern har jag och mamma gjort upp att vi ska åka mycket skidor och skridskor. själv har jag varken skidor eller skridskor. men skidor går ju att hyra som tur är, plus att dem hyrda är väldigt mycket bättre än sketna gamla skidor från blocket. plus att man får rätt vikt och längd på skidan m.m. och skridskorna kan jag säkert hitta något hos mormor. min brorsa har ju spelat hockey liksom. själv kan jag inte åka i "damskridskor" så det är tur att någon har uppfunnit hockeyrör!



vilken årstid tycker du mest om? brukar du åka skidor och skridskor?
det är i alla fall något jag längtar efter.
kyliga kramar, eran Ronja


inte min morgon



godmorgon bloggen!

detta har verkligen inte varit min morgon. för det första fick kerstin väcka mig flera gånger, jag ville ju sova längre såklart. sedan när jag tillslut hade jag en halvtimme tills skolan började. och det tar typ 30 min att gå till skolan liksom. så jag gjorde allt som behövdes och självklart upptäckte att jag fått min mens, jag bara: MEN SKA DET INTE VARA SÅ JÄVLA TYPISKT?! ja, efter det när jag borstat tänderna och gick ner för att gå till skolan med maria. då tänkte jag att det är nog bra om jag går med cykeln så kan jag cykla hem. men glömmer jag inte nyckeln på övervåningen då? jo, självklart! och då skrek maria: skit i den! efter att vi gått några minuter märker jag att jag har glömt min tändare: SKANDAAAAAL! det var fan det värsta på hela dagen det. så nu sitter jag här, har bara rökt en halv cigg och kollade myss på mina byxor...  självklart en fläck! fast dem är nytvättade! ååååh! hoppas chanelle kommer snart så att jag får lite sällskap i alla fall. fast hon kommer säkert inte förens 2 timmar eftersom hon varken har matte eller engelska. jag personligen kom försent i morse + att jag inte vet vart jag ska ha lektionen är så jag satte mig här i stället. hoppas inte thomas läser det här... *hjälp* läser han det här har han sagt att han verkligen ska gå med mig i skolan för att kolla att jag går på alla lektioner. hallå? jag går liksom i tvåan. det är sjukt vad barnsligt. menmen... "jourhems-regler". har heller inte ätit frukost kom jag på nu.
irriterade kramar, eran Ronja


bup möte



ja ni, den elfe november är det tänkt att jag ska till bup igen. jag har inte varit där på väldigt länge nu känner jag. det var ju ett bra uppehåll för cirka ett år sedan eftersom jag skötte mig så bra. socialen lämnde mig och även så bup. men när jag skrevade upp allt i somras så är allt igång igen. jag ska bland annat kolla upp med dem om jag kan få börja medicineras igen för min adhd. men då blir det att prova ritalina i stället för oncerta. concertan hjälpte ju ändå inte om jag inte överdoserade med 3-4 piller. varför jag inte tar concerta längre kan jag berätta om lite senare: håll er uppdaterade!
många kramar, eran Ronja


<3





lyssna väl, eran Ronja

adhd stämpling?


hallå bloggen!
jag tänkte ta mig i kragen och skriva lite om adhd. det kanske inte är så intressant för folk som egentligen inte vet vad det innebär. men jag själv tycker att det är väldigt viktigt att verkligen veta vad det är. i dagens samhälle hör man ju ganska om "adhd- och dampbarn" utan att veta vad som menas. jag kan ju börja med att berätta att jag blir fruktansvärt förbannad på folk som tror att adhd och damp är "samma sak" men det är faktiskt mycket som skiljer. adhd står ju för "attention-deficit-hyperactivity-disorder" som menas: uppmärksamhet-underskott-hyper/överaktiv-störning. hur utgår man från det då? ja alltså, man får ju tolka adhd hur man vill egentligen. men det finns ju fakta på vad som innebär att ha adhd. detta är symptomen:

  • Koncentrationssvårigheter
  • Dålig impulskontroll
  • Hyperaktivitet
  • Glömska

  • sedan finns det ju även symptom som är vanliga för dem med adhd.
    men dem är inte nödvändiga för att man ska få diagnosen:

  • Problem med motoriken
  • Problem med sömn
  • Sen tal- och språkutveckling
  • Problem med att tolka sinnesintryck
  • Hetsigt humör och trots
  • Psykiska problem som ångest, stark oro eller depression
  • Tendens att upprepa eller "haka upp sig på" ord eller meningar.

    källa: http://www.wikipedia.se

  • jag kan ju nämna att jag lider utav samtliga symtom förutom: "sen tal- och språlutveckling" och "problem med att tolka sinnesuttryck"...
    då kanske ni undrar, hur känner jag själv angående att vara adhd stämplad? jo, jag bryr mig egentligen inte speciellt. men när man hör på nyheterna om unga adhdkillar som har misshandlat eller liknande börjar man ju bli lite uppretad. jag menar, vad fan spelar det för roll om man har adhd i det sammanhanget alltså? och att man kanske ska göra det svårare för människor med adhd att kunna skaffa körkort. för att dem anses som en fara i trafiken? det var det dummaste jag har hört! det finns ju för sjutton 90åriga gamla tanter och gubbar som knappt kan backa en bil, nej men dem låter dem vara ute och köra i trafiken! frustrerad blir man...

    sedan kan jag bli fruktansvärt arg på till exempel min mamma som går runt till sina kompisar och sger att jag har ett "handikapp". jag har väl för bövelen inget handikapp? handikapp har man (enligt mig) om man är cp-skadad eller har en rörelsestörning. ja, det finns verkligen mycket att bli förbannad på i detta samhälle. det verkar dessutom inte gå åt det "rätta" hållet. är samhället mer bedömmande nu? vad tycker ni?
    var gärna med och diskutera.
    många "smått arga" kramar, eran Ronja


    random



    Det startar med en fylle kick
    Sen min första piller tripp
    Suger in den söta jointen
    Färdas med amfetamin mot peak pointen
    Med ecxtacy är jag kvällens kung
    Kokainet håller mig förevigt ung
    Ner i skiten tar mig heroinet
    Nu ska jag sjkuta det jävla svinet.

    vad tycker ni personligen om droger?
    själv tänker jag tyvärr inte uttala mig...
    `tihi´


    ny kille i hemmet.



    hejsan bloggen!
    klockan är nu 08:44 och jag sitter hemma hos mamma. thomas och kerstin skjutasde hit mig eftersom jag börjar 13:00 och det regnar ute. dem skulle på något utbildningsmöte med soc tror jag. men är inte helt säker. jag vet i alla fall att jag är fruktansvärt trött... men alltså, fatta vad jobbigt att gå upp typ klockan 08:00 även fast man börjar så sent. det är skandal! menmen.

    igår när jag kom hem från skolan vid 16:00 ungefär så hade det kommit en ny kille till hemmet. sofie skulle ju flytta så det blir ju en plats ledig. men thomas hade sagt att han inte skulle komma förens idag. så jag var ju helt oförberedd. så när jag kom hem skulle jag gå och knacka på marias dörr för att fråga om hon ville röka. men då sa sofie att den nya killen är där inne. jag bara: vad heter han? vad gammal är han? hur ser han ut? hon visste ingenting mer än att han var blatte. jag bara suck... men haha. jag har ju min "bad boy" vid sidan om så jag brydde mig inte så mycket. det kom i alla fall sedan fram att han heter ismael eller ismail, vet inte hur det stavas men who cares... han verkar ganska trevlig, fast jag har ju dock inte fått så bra kontakt med honom än. har spelat lite tv-spel med honom. jag vinner jämt mot honom i bilspel och han vinner jämt i fotbollspel. konstigt? inte ett dugg! haha.

    nu har jag i alla fall två rök kompisar. så ingen behöver ju gå ut och röka ensam. men jag kommer självklart sakna sofie. rest in peace. hahaha!
    många regnar kramar, eran Ronja


    måndagens...



    1. Modeller.
    alltså jag beudrar modeller så fett mycket! spelar ingen roll om det är modeller på catwalken eller på foton. men deras sätt att hålla maten är verkligen beundransvärt. jag själv är ju mullig och förstår bara inte hur dem både klarar pressen med jobbet och att inte äta ordentligen. det måste ju vara fruktansvärt jobbigt. stor eloge.

    2. Chanelle <3
    jag hissar min bästa kompis chanelle. hon är så jävla sjukt bra att det finns inte. att hon står ut med mina utbrott och skrattanfall är så jävla amazing. jag älskar dig chanelle gustavsson!

    -

    1. Socialen.
    jag dissar den sketna socialen. dem säger att dem gör allt för att hjälpa till och att allt kommer bli så bra så. men inte ett skit händer ju! jag är så trött på folk som inte kan ta sig i kragen och hålla det dem har lovat.

    2. Lögnare.
    jag har på senaste tiden träffat på otroligt många lögnare. bland annat mitt ex, pappa och socialen. det finns verkligen ingen som kan hålla käften om dem inte kan hålla saker... är så himla förbannad när jag skriver detta: därför avslutar jag här.

    kalla kramar, eran Ronja

    kesha - tik tok

    jag älskar den här låten! kär vid första ögonblicket!
    hennes attityd, hennes stil, och framför allt hennes röst.
    det är bara so: oh my god! sjuuuuukt bra :)



    höstlovets slut



    hej hej bloggen!

    idag är det ju första skoldagen efter höstlovet. hur känner man sig då? jo, dem flesta tycker nog att det är fruktansvärt tråkigt och alla är säkert jätte trötta och önskar att lovet hade varit längre. men jag är inget utav det konstigt nog. eller ja, konstigt och konstigt är det väl inte eftersom det typ har varit det sämsta lovet evvvver. vad beror det på då? jo, jag har haft krångel med socialen, mamma och jourhemmet. jag ville nämligen sova hos en kompis som bara mamma känner till. och jag får egentligen inte sova över hos folk. varför då? jo, för att dem tror att jag ska dricka. visst jag kanske dricker då och då, vid olika tillfällen och sådant. som när jag har pengar och så. men det ger väl ingen anledning till att jag inte skulle få sova där?

    men i alla fall så stack jag ändå. sedan blev det lite problem med att hon jag skulle sova hos var tvungen att åka in till akuten för hon hade olika besvär med kroppen. men som tur var fick jag tag på min gamla kompis som jag inte umgåtts med på ett bra tag. så jag hos henne kunde jag sova, som tur var. det var väldigt mysigt, och vi busade lite som på gamla dagar... vad och hur vi busade kan ni få lista ut själva.

    sedan nästa dag spenderade jag typ helt ensam på kil. jag hade ingen att umgås med och kompisen jag skulle vara hos från början kunde jag inte vara med. varför kommer jag inte ihåg. men dagen blev till kväll och det blev fruktansvärt kallt. så jag tog mig en liten tupplur på tågstationen. som tur var kom den gamla kompisen igen och nu med hennes kille som hon hade bråkat lite med. så då fick jag sova hos henne igen. sedan blev det kaputt...
     
    jag hade ingenstans att varken vara eller sova + att min mobil blev snodd (säkert utav pundartanten som satt vid en dator i cafét på tågstationen). så jag fick låna mobilen och jag var helt enkelt tvungen att ge upp. jag ringde avlastningshemmet, som jag gillar skarpt. frågade om jag fick sova där, men självklart inte. hon ringde socialjouren som tydligen hade efterlyst mig, fast min soctant hade ringt samma dag och frågat vart jag hade varit. wierd? ohyeah. sen kom mamma, som jag hade skrikit på dagen innan att jag fan aldrig ville se henne något mer. ja, klart jag ångrar mig. men ni vet ju vad mycket man säger när man är förbannad...

    så då sov jag hos mamma från onsdagen - fredagen och sedan spenderades helgen hos mormor.
    jag vet, vad fan hände med halloween? ja ni, det blev det inget av. söndag kväll skjutsade mamma mig till jourhemmet. vilket innebar blandade känslor. men deras bemötande var minst sagt förvånadsvärt bra.

    så idag, måndag, är en ganska bra dag! tillbaka i mina rutiner och strukturer.
    vilket komplicerade jag, faktiskt måste ha.
    många mulna kramar, eran Ronja

    nämen tjenare bloggen!



    me, myself undt i ;)

    ett första inlägg kanske borde innehålla lite fakta om självaste bloggaren?
    ja men då kör vi då... jag heter i alla fall ronja rönnelöw och är en tjej som föddes dagen före nyårsafton 1992. lite tråkigt jag vet, men det är ju unikt oxå! lite coolt eftersom hela jag är sjukt unik, daah. jag bor i den supertråkiga staden karlstad. jag går på tingvalla gymnasiet med turism som huvudämne, vilket jag tycker ärsupertråkigt. men det som får mig att kämpa är nog min bästa kompis chanelle (http://www.ellenelles.blogg.se) och vissa lärare. jag har alltid haft lite svårt för att koncentera mig i skolan. jag gör gärna annat än att sitta och jobba. men ämnen som jag gillar får jag ofta MVG i. till exempel som historia, geografi och dylikt. sedan skolkar jag ganska mycket när jag känner att jag inte pallar trycket med allt som händer runt omkring mig. att jag har adhd och inte går på medicin gör nog saken inget lättare.

    nu för tillfället bor jag i ett jourhem. vilket innebär att man är placerad utav socialen en kortare tid under utredningstiden. utredningstiden får max pågå under fyra månader. alltså får man max bo på ett jourhem i fyra månader. jag själv har bott där i ca två månader tror jag. jag har egentligen ingen större koll. om jag inte bor och sover i jourhemmet är jag säkert hemma hos mamma, mormor eller kompisar.

    ja då kanske ni undrar: men vart i bilden är far hennes? jo, han är nog ganska långt utanför bilden. jag har nämligen inte pratat med honom sedan 7 augusti. det beror nog lite på att jag känner mig utstött och han har (enligt min omgivning) tagit det "barnsliga" beslutet att välja mellan hans tjej annalena och mig. då förstår ni nog att han valde annalena. jag personligen gillar inte annalena så mycket. hon kom in i min och min pappas liv när jag var tolv. han och jag bodde ensamma tillsammans eftersom min mamma bodde nere i lund. han gjorde verkligen allt för mig! skjutsa mig till stallet, köpte en hund, vi var ute och reste, vi åkte till liseberg m.m. men när annalena kom ini bilden försvann allt så himla fort. jag känner det som att hon har snott min pappa tyvärr... så visst mår jag lite dåligt att pappa inte kan kompromissa. man kan väl säga att det är så som jag läste i en tidning igår kväll: världens bästa pappa bara försvann...

    kanske man inte behöver deppa ihop nu utan jag kan skriva varför jag skapade bloggen i stället.
    jag tror nog att jag skaffade bloggen för att kunna ha någonstans att skriva av mig. jag tänkte att andra vanliga svensson männsikor kanske skulle tycka det var kul att läsa om hur ett lite mer kompliecerat tonårsliv ser ut. här kommer jag skriva mina dagliga betraktelser (ett ord som jag knappt vet vad det betyder men kör på det ändå) och hoppas att ni kommer få en trevlig läsning.

    många varma kramar, eran Ronja


    RSS 2.0